ACTUALITATE 16 februarie 2016

Temele care vor fi dezbătute la Saint George City of Debate X

de Iulia Drăghici - Taraș | 247 vizualizări

Două dintre moțiunile care vor fi dezbătute la cea mai mare competiție de debate din România, organizată în 4-6 martie la Sfântu Gheorghe, au fost făcute publice. 100 de echipe sunt așteptate la a X-a ediție Saint George City of Debate.

Prima temă de dezbatere propusă de organizatori este: „AP ar utiliza o parte substanţială din bugetul alocat învăţământului superior pentru a subvenţiona stagii de practică plătite în cadrul companiilor”.

Moţiunea din finala Saint George City of Debate va fi: „AP crede că paradigma capitalistă este incompatibilă cu o societate echitabilă”, potrivit site-ului www.cityofdebate.ro.

„Vom avea 3 moțiuni pregătite pentru meciurile de calificare și finală, dar și moțiuni impromptu, atât în calificări, cât și în eliminatorii”, anunţă gazdele.

SGCD se va desfăşura aproape în totalitate la Colegiul Național „Mihai Viteazul”. Finala și festivitatea de premiere vor avea loc în Sala Mare din Liceul „Székely Mikó”. „Cele mai multe activități vor fi ca de obicei la CNMV, dar implicăm de asemenea și Palatul Copiilor și Colegiul Mikó, unde evident o să aibă loc finala, pentru că acolo este o sală încăpătoare și foarte potrivită pentru așa ceva”, ne-a mai a declarat într-un interviu anterior, iniţiatorul proiectului şi responsabilul Clubului de Dezbateri Academice din Sfântu Gheorghe, Mădălin Guruianu.

Din echipa de organizare fac parte: Directorii de turneu – Bianca Dragomir şi Radu Cotarcea, Equity Officer – Bogdan Colceriu, Tab Master – Ștefan Strilciuc, Directorul de Imagine – Alexandru Ujvarosi şi Mădălin Guruianu.

„De fiecare dată când privesc înapoi la istoria competiţiei, realizez că evoluţia turneului SGCD se suprapune, în mare măsură, cu evoluţia mişcării de dezbateri academice din ţară. De la o activitate relativ „obscură” – care adeseori necesita explicaţii legate de activitatea în sine şi de scopul său final – la o mişcare care angrenează sute de oameni dedicaţi. Aceştia au adus la lumină multitudinea de beneficii legate de dezvoltarea personală pentru practicanţii dezbaterilor, care reprezintă, şi îmi permit să spun asta cu o inimă mai uşoară acum, decât în urmă cu câţiva ani, o activitate „cool”, în care orice tânăr trebuie să se angajeze”, spune Radu Cotarcea, într-un testimonial publicat pe site-ul evenimentului.

Prima ediţie Saint George City of Debate a avut loc în 2007 la Castelul din Arcuș. Atunci au participat doar 4 echipe – 3 din Sfântu Gheorghe și una din Ploiești. După opt ediţii, SGCD a câştigat titulatura de „cea mai amplă competiție pentru liceeni din Europa”, cu 129 de echipe participante.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.