ACTUALITATE 20 septembrie 2016

Tehnici de acordare a primul ajutor, vineri în parcul Elisabeta

de Iulia Drăghici - Taraș | 214 vizualizări

10 voluntari de la Crucea Roșie filiala judeţeană Covasna vor oferi vineri, 23 septembrie, în parcul Elisabeta din Sfântu Gheorghe, lângă statuia lui Gróf Mikó Imre, simulări de acordare a primului ajutor în diferite situații de urgență. Activitatea, care marchează Ziua Mondială a Primului Ajutor, va avea loc între orele 13 și 17.

Chiar dacă Ziua Mondială a Primului Ajutor se marchează anual la data de 10 septembrie, din motive de vreme Crucea Roşie Covasna a amânat evenimentul pentru acest sfârşit de săptămână.

Indiferent de perioada în care este organizat, un astfel de eveniment este binevenit pentru că subliniază încă o dată de ce este important să deţinem cunoştinţe de acordare a prim ajutor. „Este bine ca fiecare dintre noi să ştie să acorde primul ajutor. (...) Un caz particular a fost când un tânăr a recunoscut că tatăl lui are un atac cerebral şi a reuşit să îi salveze viaţa pentru că a ştiut cum să reacţioneze, ce să facă şi ce să spună după ce a sunat la 112”, ne explica, într-un interviu anterior, Lazar Andrea, unul dintre coordonatorii organizaţiei.

Evenimentul covăsnenilor ajunge anul acesta la a doua ediție.

 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.