ACTUALITATE 9 noiembrie 2014

Teatrul „Osonó” din nou în Maroc

de Székely Emőke | 423 vizualizări

Este a treia oară anul acesta când trupa de teatru Osonó călătoreşte în Maroc. Între 9 noiembrie şi 9 decembrie, spectacolul regizat de Fazakas Misi va fi prezentat de 12 ori în 7 oraşe. Echipa acestui spectacol, alcătuită din actori arabi-osonó, a fost invitată la Festivalul Internaţional de Teatru din Berkane, unde coproducţia va fi jucată pe 16 noiembrie.

Spectacolul a fost construit în stilul producţiilor Osonó, ca o adaptare a piesei Carnival, realizată în Thailanda, la condiţiile de viaţă, la poveştile şi visele tinerilor din Maroc. Proiectul este o experienţă artistică similară cu cea din Thailanda, fiind rezultatul întâlnirii dintre două culturi extrem de diferite şi al confruntării cu probleme sociale specifice celor două societăţi: relaţia individ-societate, exploatarea oamenilor şi tratarea lor ca marfă, şansele de împlinire ale tinerilor, speranţele şi dezamăgirile lor, aşa cum au fost ele văzute de actorii arabi şi cei din Osonó.

Masca şi compromisul fac parte din viaţa noastră, oriunde am trăi în lume. Vrem să fim noi înşine, dar sfârşim în a ne face chipul de nerecunoscut chiar de cei de lângă noi. În ciuda conştiinţei noastre, suntem vânduţi pentru promisiunea unei vieţi mai bune. Dar o scânteie de puritate, o fărâmă de umanitate rămân întotdeauna şi nu pot fi înăbuşite. În spectacol, pe lângă actorii Trupei Osonó, Daragics Bernadette şi Mucha Oszkár, joacă şase actori arabi. Tehnicianul coproducţiei şi responsabilul pentru traducere este Bernát Szilárd.

Conform proiectelor Osonó, spectacolul se va juca şi în Sf. Gheorghe, în primăvara anului 2015, după care va urma un turneu în ţară.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.