ACTUALITATE 26 aprilie 2018

Taur de peste 300 de kilograme, sacrificat la Zilele Sfântu Gheorghe

de Iulia Drăghici - Taraș | 1005 vizualizări

Tradiția se respectă: taur la proțap pentru al 26-lea an consecutiv

Un taur de peste 300 de kilograme va fi gătit la proțap după o rețetă secretă sâmbătă, 28 aprilie, începând cu ora 12:00, în curtea Hotelului Best Western Park din Sfântu Gheorghe, unde sunt așteptați toți gurmanzii. Acțiunea, care se înscrie în rândul evenimentelor tradiționale de la Zilele Sfântu Gheorghe, ajunge la a 26-a ediție.

Taurul a fost ales cu grijă de organizatorii evenimentului încă de miercuri de la o fermă din zona Miercurea Ciuc. Muzica va fi asigurată de formația din Cașinu Nou.

„Totul este pregătit, ca de obicei. Nicăieri în oraș nu o să mai fie taur gătit în acest sfârșit de săptămână decât la noi. Pentru noi este tradiție. Prețul o să fie la fel ca anul trecut, 10 lei pentru 100 de grame. Am menținut acest preț ca să poată să guste toți musafirii din oraș. (...) O să avem și un ansamblu folcloric, ca de obicei, pentru că la taur trebuie vioară. Facem pâine și kürtőskalács la cuptorul din fața restaurantului, adică va fi pâine proaspătă făcută de noi special pentru musafirii noștri”, ne-a spus administratorul Hotelului Best Western Park, Kovács István, care a adăugat că în fiecare an foarte multă lume participă la eveniment.

Mai mult, acesta a precizat că anul acesta se așteaptă la și mai mulți musafiri decât de obicei, mai ales că vremea va fi una excelentă pentru un prânz în aer liber.

Tradiția taurului la proțap este deja împământenită pentru participanții la Zilele Sfântu Gheorghe. Organizatorii spun de altfel că „taurul la proțap este pentru Zilele Sfântu Gheorghe ca mielul pentru Paște”.

Maestrul bucătar este și anul acesta, ca întotdeauna, Bartha Ernő. Și la ediția trecută acesta a pregătit, după rețetă secretă doar de el știută, un taur la fel de mare, de 300 de kilograme.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.