ACTUALITATE 19 noiembrie 2015

Tariful Tega se scumpeşte la 8 lei de persoană

de Sever Ioan Miu | 165 vizualizări

Sfântu Gheorghe va avea însă puncte de colectare moderne în proporție de peste 80%

Peste 80% dintre punctele de colectare a deşeurilor din Sfântu Gheorghe vor fi moderne de anul viitor, fie cu sisteme de închidere, fie cu containere semiîngropate, potrivit reprezentanților Tega SA. Tot din 2016, începând cu luna ianuarie, tarifele pentru colectarea deşeurilor de către Tega SA vor crește de la 7 la 8 lei/persoană la Sfântu Gheorghe.

Totodată, tarifele vor crește de la 5 la 6,50 lei/persoană în mediul rural, în comunele din județ care sunt acționare Tega SA. În continuare, copiii de până la un an și persoanele de cel puțin 70 de ani împliniți nu vor plăti pentru colectarea deșeurilor. Anul acesta au fost realizate 9 puncte de colectare cu sistem de închidere, cartelă și panouri solare. Șase alte puncte de colectare de acest tip sunt în curs de realizare, pe străzile Umbrei, Libertății (Catedrala Ortodoxă), Császár Bálint, Váradi József, Aleea Tineretului și pe Bulevardul 1 Decembrie 1918, bl. 42. Alte 15 astfel de puncte au fost planificate pentru anul 2016.

11 puncte de colectare vor primi în luna decembrie a acestui an câte două containere semiîngropate, unul pentru deșeuri mixte și unul pentru deșeuri biodegradabile. Alte 12 puncte de colectare vor fi dotate, în 2016, cu câte un container semiîngropat pentru deșeuri biodegradabile.

Containere TEGA compactare noiembrie 2015

Container cu presare la blocul Mamut

Totodată, blocul Mamut din Aleea Muzelor va fi prevăzut cu un container de presare cu panouri solare, care va compacta deșeurile. Din cauza prețului ridicat, nu este sigur că și alte cartiere vor avea astfel de containere, dar soluția este luată în calcul de către autorități. De asemenea, o serie de containere de 1,1 mc vor fi înlocuite cu puncte de colectare prevăzute cu sistem de închidere.

Toate aceste investiții vor face ca, până la finele anului 2016, majoritatea ghenelor să fie înlocuite cu puncte de colectare și containere moderne, astfel încât cel puțin 80% dintre spațiile de colectare din Sfântu Gheorghe să fie moderne.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.