ACTUALITATE 15 decembrie 2013

Târg de Crăciun la Muzeul Național Secuiesc

de Székely Emőke | 50 vizualizări

Aproape 50 de comercianți și-au expus produsele la târgul de Crăciun organizat la Muzeul Național Secuiesc sâmbătă și duminică. Cei interesați au avut din ce alege: bunătăți culinare, produse de artizanat, îmbrăcăminte, jucării și ornamente de pom – toate și-au așteptat clienții.

Aceasta a fost cea de a cincea ediție a târgului la muzeu, care crește an de an, dovadă fiind numărul foarte mare de comercianți care doresc să participe. Anul acesta organizatorii au acceptat 47 de vânzători, cei pe care i-au considerat că au marfa cea mai potrivită.

Portofelele clienților au fost însă subțiri, oamenii parcă nu au intrat încă în febra cumpărăturilor de sezon, sau nu mai au bani. „Nu a fost cine știe ce. Am vândut cât să îmi acopăr cheltuielile, însă profit nu am făcut. Oamenii vin, se uită, apoi pleacă” – ne-a declarat un vânzător. Alții spun că le-a mers destul de bine, că au reușit să vândă mai mult decât s-au gândit că vor vinde.

Vizitatori au fost cu sutele, în anumite momente ale celor două zile a fost îngrămădeală în sălile muzeului. Kovács Irén, o pensionară din Sfântu Gheorghe, ne-a spus că îi place atmosfera acestui târg, și cu toate că nu a cumpărat decât un borcan cu miere, s-a învârtit printre standuri câteva ore bune. „Este un târg cu produse de calitate, unde nu sunt chinezării, ceea ce este foarte bine. Am văzut jucării de lemn, de genul celor cu care ne jucam noi acum 50-60 de ani. M-a cuprins un sentiment de nostalgie, dar nu am cumpărat pentru că nepoții mei nu se bucură de așa ceva. Ceea ce m-a bucurat de asemenea este faptul că am văzut tineri meșteșugari, așadar meseriile tradiționale sunt duse mai departe” – spune femeia.

Cei care nu au ajuns la târgul de la muzeu, pot vizita târgul organizat de Primăria Sfântu Gheorghe în perioada 18-24 decembrie în centrul oraşului.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.