ACTUALITATE 23 februarie 2018

Tânăr din Brăduț, deținător de arme, amendat de polițiști

de Iulia Drăghici - Taraș | 526 vizualizări

Deţinătorii legali de arme letale şi neletale supuse autorizării au de respectat câteva reguli importante

Un bărbat în vârstă de 28 de ani din comuna Brăduț, titular al unui permis de armă, a fost amendat contravențional de polițiștii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase. Motivul sancționării a fost faptul că nu a anunțat poliția de schimbarea domiciliului, deși, conform legii, titularul era obligat să  facă acest lucru în cel mult 10 zile de la modificare.

„Polițiștii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase au sancționat contravențional un bărbat de 28 de ani din comuna Brăduț, titular de permis de armă, după ce s-a constatat că acesta și-a schimbat domiciliul, fără a anunța organele de poliție în vederea modificării mențiunilor corespunzătoare în permisul de armă.

Potrivit Legii 295/2004 privind regimul armelor și munițiilor, titularul permisului de armă are obligația de a anunța organul de poliție competent, cu privire la producerea unor schimbări care impun modificarea mențiunilor corespunzătoare din conținutul documentului, în cel mult 10 zile de la data ivirii unor asemenea situații”, arată comunicatul de presă al IPJ Covasna.

În ceea ce privește prelungirea valabilității permisului de armă înainte de expirare, polițiștii covăsneni amintesc că titularul acestuia „este obligat să se prezinte, înainte de împlinirea termenului, la structura de poliție competentă (adică Serviciul Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase din cadrul din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean) din județul în care locuiește sau are reședința.

Pentru prelungirea valabilității permisului de armă, titularul acestuia va veni cu armele înscrise în permis şi cu următoarele documente: Fişă medicală; Cazier judiciar; Avizul psihologic; O fotografie color 3x4 cm; Copie xerox C.I.; Copie xerox permis de arma; Copie xerox permis de vânătoare”, transmit polițiștii.

Permisul de armă este valabil timp de 5 ani, termen care se calculează de la data eliberării sau, după caz, de la data ultimei prelungiri.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.