ACTUALITATE 8 august 2016

Tânăr covăsnean, cercetat penal pentru un briceag

de Sever Ioan Miu | 190 vizualizări

Peste 110 sancțiuni contravenționale au fost aplicate în cazul a 10 infracțiuni, constatate de către polițiștii covăsneni în perioada 5-7 august, în cadrul unor acțiuni pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale în zona barurilor şi a discotecilor. Printre persoanele depistate, cu această ocazie, de către oamenii legii, s-a numărat un tânăr aflat într-o discotecă din Păpăuți, în posesia căruia a fost găsit un briceag.

„În cadrul acţiunilor desfăşurate, poliţiştii din Zagon au depistat, într-o discotecă din localitatea Păpăuţi, un tânăr de 19 ani care avea asupra sa un briceag. Pe numele acestuia a fost întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de port fără drept de obiecte periculoase, iar briceagul a fost ridicat în vederea confiscării, până la definitivarea cercetărilor“, arată un comunicat IPJ Covasna.

Potrivit articolului 372 din Codul Penal, „fapta de a purta fără drept, la adunări publice, manifestări cultural-sportive, în locuri special amenajate şi autorizate pentru distracţie ori agrement sau în mijloace de transport în comun (...)  cuţitul, pumnalul, boxul sau alte asemenea obiecte fabricate sau confecţionate anume pentru tăiere, înţepare sau lovire (...) se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă“.

În acțiunile desfășurate în acest sfârșit de săptămână, „peste 60 de poliţişti de la investigaţii criminale, ordine publică şi jandarmi au acţionat zilnic la nivel judeţean şi au desfăşurat 39 de acţiuni şi controale, în special pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale săvârşite cu violenţă în zona barurilor, discotecilor şi a altor unităţi similare”, mai arată comunicatul. „Au fost constatate 10 infracţiuni şi au fost aplicate 112 sancţiuni contravenţionale în valoare de 26.315 lei. Din totalul acestora, 39 au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor Legii 61/1991 privind sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială şi a ordinii şi liniştii publice, iar 63 au fost pentru abateri la regimul circulaţiei“, detaliază documentul IPJ.

„Acţiunile poliţiştilor covăsneni vor continua şi în perioada următoare, astfel încât cetăţenii judeţului să se bucure de linişte şi siguranţă. Este semnificativ faptul că, urmare a activităţilor de prevenire şi combatere a fenomenului infracţional, statisticile pentru primele 6 luni ale acestui an relevă o scădere a infracţiunilor sesizate la nivelul judeţului cu 12,8% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. De asemenea, infracţiunile sesizate contra persoanei au scăzut cu 5,8%, cele contra patrimoniului au înregistrat o scădere de 16,9%, iar infracţiunile de natură economico-financiară au scăzut şi ele cu 20%“, încheie comunicatul IPJ Covasna.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.