ACTUALITATE 8 februarie 2017

Tamas Sandor: Ultimii patru prefecţi au acţionat „ca o frână de mână“

de Agerpres | 1822 vizualizări

Preşedintele Consiliului Judeţean Covasna, Tamas Sandor, a declarat miercuri, că ultimii patru prefecţi numiţi de Guvern în acest judeţ au acţionat „ca o frână de mână“, obstrucţionând activitatea autorităţilor locale.

Tamas Sandor a arătat, în cadrul unei conferinţe de presă, că, în perioada 2012-2016, prefecţii Codrin Munteanu, Dumitru Marinescu, Marius Popica şi Sebastian Cucu au intentat 104 acţiuni împotriva autorităţilor locale pe tema utilizării limbii maghiare, inscripţiilor bilingve şi arborării steagurilor locale, judeţene şi secuieşti.

„Situaţia stă în felul următor - în ultimii cinci ani de zile au fost 104 cazuri în 96 de acte (...) Dintre acestea sunt două procese verbale de constatare şi sancţionare, sunt 44 de sesizări şi 50 de dosare ajunse în instanţă în perioada celor patru prefecţi (...) Dintre acestea sunt 17 împotriva Consiliului Judeţean, respectiv şapte sesizări şi zece acţiuni“, a declarat Tamas Sandor.

El a menţionat că pe lângă acţiunile prefecţilor, au mai fost o serie de reclamaţii şi sesizări pe aceeaşi temă, venite din partea unor persoane fizice sau organizaţii nonguvernamentale, precum Dan Tănasă sau Forumul Civic al Românilor din judeţele Covasna, Harghita şi Mureş.

„Ceea ce mă oftică este că prefecţii, în loc să fie lângă comunitatea locală, să facă lobby pentru a atrage fonduri şi investiţii în judeţ, (...) din păcate sunt o frână de mână (...) Din păcate aşa se comportă şi nu e normal şi nu e corect. Noi, zi de zi avem problemele cotidiene pe care trebuie să le rezolvăm, problemele cetăţenilor, localităţilor şi judeţului , iar prefecţii chiar sunt frâna de mână în judeţul Covasna (...) Nu am întâlnit pe coridoarele ministerelor niciun prefect care să facă lobby, să vină cu argumente, să bombardeze cu scrisori ministerele şi Guvernul pentru investiţii în judeţul Covasna“, a mai spus Tamas Sandor.

Actualul prefect al judeţului Covasna, Sebastian Cucu a declarat recent, într-o conferinţă de presă, că pe rolul instanţelor de judecată au fost înregistrate în ultimii cinci ani aproape 40 de procese intentate de această instituţie autorităţilor locale care nu au respectat prevederile legale în ce priveşte bilingvismul şi arborarea steagurilor secuieşti.

Prefectul Sebastian Cucu a precizat că doar cinci dintre aceste procese au fost intentate Consiliului Judeţean Covasna, iar restul celelalte autorităţi ale administraţiei locale din judeţ şi a subliniat că nu s-ar fi ajuns în instanţă dacă autorităţile locale ar fi respectat legea.

„Ce am făcut noi prin promovarea acestor acţiuni este efectul şi nu cauza, pentru că dacă alţii nu se ocupau cu acest lucru, nici noi nu ne ocupam (...) Pe noi ne interesează să fie respectată legea şi nimic mai mult, deci dacă acele drapele nu erau arborate ilegal sau dacă inscripţiile erau afişate corect nici noi nu aveam acest obiect de lucru“, a declarat prefectul Sebastian Cucu.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
Basil, 9 februarie 2017
Minune:UDMR voteaza cot la cot cu PSD la motiunea de cenzura obligandu-si parlamentaii sa ramana in banci sau tarc ca sa fie siguri ca cineva care ar dori sa voteze contra intereselor udmr-psd sa nu citeste integral
lili, 9 februarie 2017
Dle Tamas, in 27 de ani UDMR a fost in aproape toate Guvernele sau a sprijint Guvernul!In timp ce PSDul pompeaza de 27 de ani bani cu carul in Sudul subdezvoltat, o arata CIFRELE(doar ca Banii sunt citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.