ACTUALITATE 17 ianuarie 2016

Tamás Sándor: „În unele comune, UDMR va susține candidații PCM la locale”

de Sever Ioan Miu | 497 vizualizări

Președintele UDMR Covasna, Tamás Sándor, a declarat că din cele patru orașe care au primari UDMR – Baraolt, Covasna, Târgu Secuiesc și Sfântu Gheorghe, într-unul dintre ele „s-ar putea să fie o schimbare”. Întrebat dacă este vorba de Sfântu Gheorghe, Tamás nu a confirmat, dar a reluat, mai ferm, ideea candidatului nou: „nu știu unde va fi, dar din patru orașe va fi o schimbare”. Primarul din Sfântu Gheorghe, Antal Árpád, a declarat în repetate rânduri că se gândește dacă să renunțe la o nouă candidatură. Pe 15 ianuarie, acesta a spus că dilema sa este dacă părăsește spațiul public sau rămâne o persoană publică, caz în care candidează din nou la primărie.

La Zăbala, partidele maghiare susțin un singur candidat

„La comune e un pic mai complicat dar o să fie și acolo schimbări destul de multe în ceea ce privește candidații”, a mai spus Tamás. De exemplu, dacă în prezent, la Zăbala, primarul Ádám Attila este din partea UDMR, la alegerile locale din primăvara lui 2016, atât UDMR, cât și Partidul Popular Maghiar din Transilvania vor susține candidatul Partidului Civic Maghiar, Fejér Levente, actualul viceprimar. Tamás Sándor spune că viceprimarul din Zăbala a fost ales anul trecut cu 100% din voturi, primind chiar și sprijinul PSD. Zăbala nu va fi singurul loc unde UDMR va susține candidați PCM: „Avem înţelegeri cu PCM la nivel național, la nivel județean, avem programe concrete și o să vedem și rezultate”.

„Dacă găsim oameni buni cu programe bune pentru comunitatea locală, atunci putem duce la bun sfârșit proiectele pentru comunitate. Și nu mă cramponez ca să fie neapărat cu statut vechi în UDMR, nu asta este important”, a mai spus Tamás Sándor.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
aaa, 18 ianuarie 2016
Dacă se consideră că proiectele actuale derulate de primării sunt benefice comunităților locale există, în principiu, un singur criteriu de alegere a noilor candidați: să fie de acord cu citeste integral
Corecta decizie Sándor!!!, 18 ianuarie 2016
...deviza trebuie sa fie "impreuna suntem tari". Este OK sa existe puncte de vedere diferite intre partidele politice maghiare, dar cand se ajunge la cutit, este bine ca maghiarii sa aiba acelasi citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.