ACTUALITATE 22 ianuarie 2013

Tamás Sándor a fost amenințat pe Facebook

de Székely Emőke | 137 vizualizări

Președintele UDMR Covasna a depus plângere penală la Parchet.

Tamás Sándor a fost amenințat pe FacebookÎn primele zile ale anului, președintele Consiliului Județean Covasna, Tamás Sándor, care este şi liderul UDMR judeţean, a primit o amenințare pe contul personal de Facebook, în urma căreia a depus o plângere la Parchetul de pe lângă Tribunalul Covasna.

Persoana în cauză a postat un mesaj pe Facebook, prin care l-a avertizat că ar fi mai bine să renunţe la ideile legate de autonomia teritorială dacă ţine la viaţa şi integritatea sa. Tamás a menţionat că mesajul a fost postat la începutul acestei luni de un bărbat din Iaşi, sub profilul Cătălin Balau.

„Ai grijă pe viitor cum pui problema autonomiei... din «greşeală» se pot întâmpla şi «accidente de circulaţie»... asta dacă nu te potoleşti... şi să nu crezi că e o simplă glumiţă” – apare în mesajul trimis de Cătălin Balau.

Tamás Sándor spune că a formulat o plângere penală prealabilă adresată împotriva unui autor necunoscut, cu domiciliul probabil în municipiul Iași, la adresă necunoscută, înscrisă pe site-ul www.facebook.com sub profilul „Catalin Balau” pentru săvârșirea infracțiunii de amenințare.

„Acest mesaj face referire la activitatea mea publică și este de natură a-mi insufla o temere că voi suferi un accident având ca rezultat o vătămare fizică sau chiar moartea. Totodată acest mesaj mai are și un caracter de îngrădire a libertății mele de exprimare în activitatea politică pe care o fac, libertate care este garantată de Constituția României” – se arată în plângere.

Şeful UDMR Covasna solicită Parchetului cercetarea faptei şi condamnarea persoanei.

Întrebat de jurnalişti dacă după această ameninţare a luat măsuri de protecţie, Tamás a răspuns: „Da, o să arborez steagul secuiesc şi pe balconul casei mele”.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, 23 ianuarie 2013
Si cu ce e mai grozava amenintarea asta fata de cea a primarului facuta chiar acasa la un roman si a parintilor sai ?In acel caz ce solutii au gasit cei de la politie sau parchet ??
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.