ACTUALITATE 4 octombrie 2016

Talentele, premiate de Fundaţia Comunitară Covasna

de Iulia Drăghici - Taraș | 301 vizualizări

Elevii şi studenţii cu vârste între 6 şi 20 de ani din judeţele Covasna, Harghita şi Mureş vor putea aplica pentru „Programul de Talente” al Fundaţiei Comunitare Covasna. 60 de tineri vor putea beneficia de burse în valoare de 1.000 de lei fiecare, în anul şcolar 2016/2017. Termenul limită de înscriere este 24 octombrie.

Cei interesaţi vor găsi formularele de înscriere şi detalii suplimentare pe site-ul fundaţiei, www.hka.ro. Aplicaţiile completate vor fi trimise prin poştă la sediul fundaţiei, de pe strada Bisericii, nr. 1A, din Sfântu Gheorghe, judeţul Covasna, dar şi pe adresa de e-mail sztt@tehetsegpont.ro.

Potrivit directorului Bereczki Kinga, evaluarea aplicaţiilor va fi făcută de o comisie, în care vor fi prezenţi şi membrii fondatori ai Fundaţiei. Principalele criterii de selecţie sunt talentul, care va conta 60% din punctaj, situaţia financiară a tânărului, cu un procent de 25%, dar şi vârsta cât mai fragedă, în proporţie de 15%.

Programul de Talente se află la prima ediţie şi a fost lansat în 4 octombrie. Rezultatele vor fi făcute publice în 31 octombrie, iar în perioada noiembrie – decembrie 2016, banii vor fi virați integral în contul beneficiarului.

„Beneficiarii trebuie să raporteze folosirea banilor, însă nu este condiţionat în mod specific în contract, ci să fie folosiţi în mod special pentru dezvoltarea talentului, spre exemplu prin cumpărarea unui echipament necesar, pentru ore suplimentare, cărţi sau pentru participarea la concursuri internaţionale. Ulterior, cheltuielile trebuie explicate într-un raport narativ şi financiar”, a explicat Bereczki Kinga.

 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.