ACTUALITATE 25 februarie 2009

Tabăra de la Pădureni - printre cele mai moderne din ţară în privinţa programelor oferite tinerilor

de Covasna Media | 1054 vizualizări

Potrivit directorului Direcţiei Judeţene pentru Tineret (DJT) Covasna, Tischler Ferenc, Centrul de Agrement de la Pădureni are toate şansele să ajungă cea mai modernă tabără din ţară ce oferă tinerilor posibilitatea de a se distra în mijlocul naturii şi de a participa la diverse programe şi concursuri care au ca locaţie distinctă natura.

În prezent, tabăra de la Pădureni dispune de şase căsuţe ce oferă cazare atât pe timp de vară cât şi pe timp de vară, trei dintre acestea fiind construite în 2008. Numărul locurilor de cazare ale taberei de la Pădureni este de 84, în vreme ce rezervările pentru acest an se anunţă tot mai numeroase.

„În 2008 am cazat 2.356 de copii şi tineri la Pădureni, iar în acest an, până la această dată avem deja 2.291 de rezervări, deci aproape totalul pe care l-am avut pe parcursul întregului an 2008, când numărul locurilor disponibile a fost scăzut din cauza construcţiilor la cele trei căsuţe”, a explicat Tischler Ferenc. Directorul DJT Covasna a mai arătat că investiţiile vor continua la Pădureni, aici dorindu-se reabilitarea rezistenţei clădirii principale a taberei, transformarea actualei săli de mese în sală de conferinţe, precum şi mobilarea celor trei căsuţe construite anul trecut. Pentru aceste lucrări, există deja întocmită documentaţia, bugetul necesar finalizării acestora fiind de 950.000 de lei.

Terenurile revendicate pun în pericol taberele

Potrivit lui Tischler Ferenc, în vreme ce la Pădureni investiţiile au transformat tabăra într-o adevărată atracţie nu doar pentru tinerii din judeţul nostru ci şi pentru cei din alte zone ale ţării, celelalte tabere din Covasna stagnează. Directorul DJT a explicat că atât în cazul taberei de la Comadău cât şi în cel al taberei de la Zăbala, Ministerul Tineretului şi Sportului nu este dispus să investească din cauza situaţiilor terenurilor pe care se află construite cele două tabere.

La Comandău, tabăra se află pe terenul aparţinând şcolii din localitate, Primăria arătân du-se recent dispusă să ofere o altă locaţie pentru mutarea taberei, însă întregul proiect se află deocamdată în faza discuţiilor, iar la Zăbala, terenul aparţine Bisericii Reformate, ceea ce face imposibilă investirea în reabilitarea totală a taberei de aici, care dispune de 100 de locrui de cazare. La Ozunca Băi, din lipsa unei bucătării care să poată asigura o cazare continuă a tinerilor prin program de tabără, funcţionează doar refugiul montan, oferind cazare în special grupurilor de excursionişti care tranzitează zona şi judeţul Covasna.

În ceea ce priveşte tabăra de la Crasna (Sita Buzăului), Tischler Ferenc a precizat că au existat constant discuţii cu autorităţile locale din zonă, însă investiţiile în această tabără rămân practic imposibile din cauza riscului de inundaţii pe care îl prezintă locaţia. Directorul DJT Covasna a arătat că, odată regularizarea râului Buzău fiind finalizată şi riscul inundaţiilor îndepărtat, investiţiile în reabilitare ar putea fi iniţiate.

Preţuri minime în taberele covăsnene

Baremul ce stabileşte preţurile în taberele Ministerului Tineretului şi Sportului este stabilit la nivel central de către acesta şi a fost fixat, pentru 2009, ca fiind între 50 şi 75 de lei pe zi, preţurile cuprinzând cazare şi masă. „Noi vom lucra cu preţul minim, adică 50 de lei pe zi. Nu pot spune că în Covasna vor fi preţurile cele mai mici din ţară, căci sunt sigur că şi alte centre de agrement din ţară vor opta pentru acest preţ. Nu dorim însă să ne facem o afacere din aceste tabere sau să avem câştiguri foarte mari, pentru noi este important să putem întreţine taberele şi să le oferim cât mai multor tineri posibilitatea de a merge în tabără. De aceea, la noi preţurile vor fi cele minime”, a mai explicat Tischler Ferenc.

Monica Rizea

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.