ACTUALITATE 9 mai 2022

Sztakics Éva, fost viceprimar al orașului Sfântu Gheorghe, a primit premiul „Bradul de Argint“

de Diana Pantelimon | 1026 vizualizări

Fostul viceprimar al municipiului Sfântu Gheorghe, Sztakics Éva, a fost distinsă cu premiul „Bradul de Argint“, în cadrul ședinței Consiliului Reprezentanților Unionali (for decizional al UDMR) din 6 mai de la Cluj-Napoca. Premiul a fost înmânat de președintele UDMR, Kelemen Hunor.

Uniunea Democrată Maghiară din România (UDMR) acordă an de an, începând din anul 2002, distincția „Bradul de Argint“ personalităților care au depus eforturi deosebite pentru comunitatea din care fac parte.

„Anul acesta se împlinesc 20 de ani de când conducerea de atunci a UDMR a decis fondarea premiului. Considerentul a fost unul simplu: este nu doar datoria, ci și obligația comunității de a recunoaște în fața publicului larg acele persoane care au realizat ceva extraordinar. Acea persoană poate fi un profesor, dar și un rockstar sau preot, antreprenor sau matematician. Poate fi primar sau chiar un angajat al Uniunii. Este indiferentă meseria, nu asta contează. Contează ceea ce simțim atunci când acordăm un premiu unui erou cotidian: dedicarea și excepționalismul. Acea convingere că ceea ce servim este mai presus decât noi. Comunitatea valorează mai mult decât totalitatea membrilor săi“, a declarat liderul UDMR, Kelemen Hunor, pe pagina sa oficială Facebook, unde, totodată, a mulțumit laureaților pentru munca depusă.

S-au acordat 24 astfel de premii. Sztakics Éva Judit, fostul viceprimar al municipiului Sfântu Gheorghe, pedagog și director al Colegiului Național „Székely Mikó” din Sfântu Gheorghe, distinsă cu acest premiu, transmite prin intermediul paginii de Facebook UDMR: „Acest premiu este o surpriză și pentru mine, pentru că nu am fost niciodată prima persoană (n.red:. în comunitate), dar fiind în a doua linie am încercat să fiu o persoană de bază pentru cei care m-au ales să le fiu colegă de muncă. La începutul carierei mele m-am alăturat organizației UDMR și am perseverat chiar și atunci când nu era la apogeul popularității, pentru că sunt convinsă că fiecare organizație (...) este alcătuită și modelată de indivizi. Dacă ceva nu merge bine, trebuie mai întâi să căutăm îmbunătățirile în noi înșine. Dacă vrem să ne atingem cu inima curată obiectivele, nimic nu este imposibil”.

Nimic nu este imposibil pentru Éva, este unul din stâlpii comunității noastre, a fost și este o persoană pe care te poți baza mereu. Chiar și în vremuri de încercare, munca sa a adus întotdeauna rezultatele așteptate. Cu curajul și determinarea sa a câștigat respectul multora. Și-a investit toată puterea și cunoștințele în slujba comunității. Un adevărat lider cu care ne putem mândri cu toții! Felicitările mele din suflet și vă doresc să fiți formatorul comunității noastre pentru mulți ani de acum înainte“, a transmis primarul orașului Sfântu Gheorghe, Antal Árpád, într-o postare Facebook.

Sztakics Éva a lucrat ca profesor, iar apoi ca viceprimar pentru orașul și comunitatea ei natală timp de 16 ani și încă o face, ca director la Colegiul „Székely Mikó” din Sfântu Gheorghe. A participat activ la alcătuirea seriei de programe culturale a Zilelor orașului și a jucat un rol important în organizarea principalelor sărbători naționale ale orașului. S-a implicat în reabilitarea și modernizarea unor unități de învățământ, în construirea noii săli studio a Teatrului, în înființarea Expoziției Cinegetice, a Centrului Ecvestru de la Benedek Mezo, a parcului fotovoltaic, în construcția pârtiei mici de schi, dar și în recuperarea imobilelor din Şugaş Băi. A ajutat la ducerea la bun sfârșit a proiectului de modernizare a Ștrandului, a celui de renovare al Căminului de bătrâni „Zathureczky Berta” sau cel de reamenajare a cinematografului „Arta”.

În anul 2020 s-a reîntors la catedră, după patru mandate de viceprimar al municipiului Sfântu Gheorghe.

Sursa foto: Facebook/Antal Árpád

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.