Ștrandul din Sfântu Gheorghe, la mare căutare
La casele de bilete a fost aglomerație, iar distanțarea fizică recomandată a fost aproape inexistentă
Nu mai este o noutate faptul că ștrandul din Sfântu Gheorghe este foarte căutat pe timp de vară și că se întâmplă să fie cozi până aproape în strada 1 Decembrie 1918. Sâmbătă situația nu a fost diferită, mai ales la accesul care s-a făcut de la ora 14:00. Problema a fost că zeci, poate sute de persoane, s-au înghesuit în fața caselor de bilete, pentru a prinde loc, în limita celor 500 de locuri, fără a se mai ține cont de distanțarea fizică – una dintre cele mai importante recomandări pentru prevenirea răspândirii infecției cu SARS-CoV-2. Toate acestea în contextul în care sâmbătă s-a anunțat un număr record de cazuri de COVID-19 recent depistate, de aproape 700 la nivel național.
Un martor care ne-a trimis imaginile a spus că aglomerarea s-a menținut peste o oră și jumătate, cât s-ar fi făcut accesul în ștrand.
„Uitați aici distanțare socială!! Curând Sfântu Gheorghe va deveni focar de COVID !!”, ne-a scris acesta.
Directorul Sepsi ReKreativ, societate în administrarea căreia se află ștrandul, ne-a precizat că într-adevăr a fost aglomerație, însă totul ar fi durat până la o jumătate de oră, timp justificat prin faptul că se vând bilete pentru maximum 500 de persoane, se iau date personale (nume și număr de telefon) și se măsoară temperatura.
Totuși, spune acesta, deși s-au luat măsurile de protecție necesare în interiorul ștrandului, ce se întâmplă în afara acestuia ține de responsabilitatea fiecărui cetățean.
„Am deschis poarta mare , ca să nu mai intre lumea în clădire, să stea afară, nu în interior, am marcat zone de distanțare, am făcut patru case de marcat pentru 500 de oameni. (...) 500 de locuri repede se termină. (...) Împreună putem să reușim. Noi degeaba zicem să păstrăm distanța, dacă lumea efectiv nu înțelege”, a spus sâmbătă, pentru Observatorul de Covasna, directorul Sepsi ReKreativ, Bodor Lóránd.
Tot acesta a precizat că ștrandul nu s-a deschis în această perioadă pentru profit, mai ales că s-au făcut noi angajări și cheltuieli pentru prevenirea răspândirii coronavirusului, ci pentru a oferi cetățenilor un spațiu de relaxare, în condițiile în care pentru mulți vacanța s-a anulat anul acesta. Dar, a spus Bodor Lóránd, nu este exclus să fie închis din nou, dacă se dovedește că măsurile de protecție nu vor fi respectate.
De menționat este că la ștrandul din Sfântu Gheorghe au venit anul acesta și clienți din județele vecine, mai ales Brașov.
În același timp, IPJ Covasna ne-a transmis că „la locația în cauză forțele de ordine au desfășurat o acțiune pentru a verifica modul în cate se respectă restricțiile instituite pe perioada stării de alertă. Și rezultatele acțiunilor desfășurate în această zi vor fi mediatizate după cuantificarea lor”.
Ștrandul din Sfântu Gheorghe s-a redeschis joi, 9 iulie.
„Având în vedere măsurile de protejare a sănătăţii impuse în această perioadă, inclusiv activitatea ştrandului a fost adaptată noilor restricţii”, anunța săptămâna trecută Primăria Sfântu Gheorghe, cu precizarea că accesul vizitatorilor se face în două serii, dimineaţa între orele 8 şi 13 şi după-amiaza între orele 14 şi 19, pauza de o oră urmând să fie folosită pentru dezinfectarea spaţiilor comune şi a şezlongurilor.
Pentru a respecta regulile de distanţare fizică, numărul vizitatorilor a fost limitat la maxim 500 pentru fiecare serie.
Directorul Sepsi Rekreativ spune că speră ca de săptămâna viitoare să fie disponibilă opțiunea de a se achiziționa bilete online, deși nu este cu totul optimist că se va elimina coada.
În județul Covasna au fost raportate sâmbătă, 11 iulie, 328 de cazuri de COVID-19 depistate de la începutul pandemiei, cu 5 mai multe decât vineri.
În aceste condiții, poate nu ar fi rău să vă gândiți de două ori dacă vreți neapărat să ajungeți, în weekend, la ștrand.
Sursă foto: Primite de la cititori+ Facebook/Sepsi ReKreativ.