ACTUALITATE 25 februarie 2016

Stoparea absenteismului la elevi prin razii ale Poliţiei Locale

de Iulia Drăghici - Taraș | 354 vizualizări

Consilierul local din Sfântu Gheorghe și fost director al Grupului Școlar „Constantin Brâncuşi”, Rodica Pârvan, a cerut în cadrul şedinţei extraordinare de miercuri a Consiliului Local reînceperea raziilor făcute de Poliţia Locală prin localurile şi spaţiile publice din Sfântu Gheorghe. Scopul acţiunii este acela de micşorare a ratei de absenteism în rândul elevilor, care, potrivit Rodicăi Pârvan, este în creştere.

„Chiar astăzi am avut consiliul profesoral la şcoală şi s-a constatat că numărul de absenţe în rândul elevilor, din cauza plecării de la ore, a crescut foarte mult. Nu numai la noi la şcoală. Am observat că în timpul orelor de curs parcul este plin de elevi. Propunerea mea este, dacă se poate, să se revină la practica aceea care ne-a ajutat foarte mult, de a cere sprijinul Poliţiei Locale, să facă nişte razii în prima parte a zilei, adică în timpul orelor de curs, prin baruri şi prin parcuri şi să îi legitimeze pe elevi. Se pare că aceştia sunt sensibilizaţi puţin de faptul că sunt înregistraţi, fie chiar şi formal, pe o listă, care să vină mai apoi la şcoală”, a spus Rodica Pârvan, care a mai completat că „s-a ajuns într-un moment în care aproape nu se mai poate stăpâni situaţia. Vorbesc despre situaţia grupurilor şcolare, nu ştiu care e situaţia la liceele teoretice. În acest fel, absenteismul se reflectă în situaţia la învăţătură”.

Viceprimarul cu atribuţii de primar, Sztakics Éva, a răspuns solicitării astfel: „Nu exclud să susţinem propunerea făcută, însă părerea mea este că rolul Poliţiei Locale nu este cel de a ţine copiii la şcoală. Acest rol aparţine profesorilor şi părinţilor. În cazul profesorilor, dacă ar urmări cu atenţie activitatea elevilor, probabil ar putea să găsească soluţii să îi convingă să rămână la cursuri. Nu ştiu dacă prin aceste razii nu am provoca o panică în rândul populaţiei. Repet, părinţii şi profesorii ar trebui să urmărească activitatea acestor tineri şi să îi motiveze. Ca mamă, ca profesor, ca viceprimar aceasta este părerea mea, dar susţin totuşi propunerea făcută, deci să se verifice de câteva ori această situaţie”.

Teme articol: absenteism Poliţia Locale
Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.