ACTUALITATE 15 octombrie 2021

Stadiul lucrărilor pe cea mai aglomerată stradă din Sfântu Gheorghe

de Iulia Drăghici - Taraș | 1381 vizualizări

Lucrările de reabilitare începute în vară pe strada 1 Decembrie 1918 din Sfântu Gheorghe nu se vor finaliza în acest an, a spus joi, într-o conferință de presă, primarul Antal Árpád. Acesta a precizat în același context și că deși au fost unele probleme cu care s-a confruntat constructorul, termenele din contract sunt încă respectate. 

Pe strada 1 Decembrie a fost așternut stratul de binder pe jumătatea străzii. Se montează stâlpii de iluminat public și se fac lucrările de branșare a populației de către cei de la Electrica, pentru a putea desființa sistemul aerian”, a declarat joi, într-o conferință de presă, primarul Antal Árpád. 

Întrebat și dacă se încheie în acest an lucrările, acesta a spus „se lucrează și în funcție de cum va evolua timpul vom începe lucrările și pe banda cealaltă. (...) Au fost câteva probleme ale constructorului. Încă suntem în contract, dar nu se termină până la finele anului”. 

Alte lucrări în oraș 

Pe lângă aceasta, sunt lucrări pe mai multe străzi, a mai spus primarul: Dózsa György – asfaltarea trotuarului, Daliei – asfaltare, József Attila – schimbarea stratului de uzură, Ciucului – lucrări la rețele. 

Totodată, se lucrează între Arena Sepsi și Stadionul OSK, unde se transformă un drum improvizat în spațiu verde și trotuare pentru pietoni, pentru acces mai facil al celor care parchează în fața Arenei. 

Mai sunt lucrări de ridicare a căminelor de canalizare și în ceea ce privește străzile, nu dorim să începem lucrări înainte de iarnă, însă ne pregătim să intrăm în forță în primăvară în mai multe locuri. Avem deja contracte de execuție semnate și încă sunt câteva în licitație care urmează a fi semnate în perioada următoare”, a spus primarul Antal Árpád. 

Istoricul lucrărilor pe strada 1 Decembrie 

Lucrările de modernizare a străzii 1 Decembrie 1918 pe tronsonul cuprins între strada General Grigore Bălan și strada Nicolae Bălcescu au început la mijlocul lunii iunie, cu reabilitarea rețelei de iluminat public și au continuat cu modernizarea sistemului de canalizare pluvială. În august, au fost câteva zile când au fost sistate lucrările pentru că s-a stricat un utilaj. 

Se lucrează în general pe benzi, astfel că traficul nu este complet oprit, însă cu siguranță se circulă îngreunat.  

Primarul Antal Árpád a declarat la începutul verii că speranțele sale sunt ca lucrarea să fie încheiată în acest an, dar s-a ferit să dea asigurări în acest sens. 

Potrivit Sistemului Electronic de Achiziții Publice (SEAP), valoarea estimată totală fără TVA a investiției este de peste 2,5 milioane de lei. Fondul este asigurat din bugetul local. 

Strada 1 Decembrie 1918 a fost reabilitată în anii trecuți pe porțiunea dintre podul din zona Gării și semafoarele din intersecția cu Grigore Bălan. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.