ACTUALITATE 3 iunie 2021

Spitalul Județean pregătește reluarea vizitelor pe anumite secții non-COVID

de Iulia Drăghici - Taraș | 667 vizualizări

De săptămâna viitoare, la Spitalul Județean de Urgență „Dr. Fogolyán Kristóf” Covasna se va relua programul de vizitare, dar doar pe anumite secții non-COVID, a anunțat miercuri managerul unității spitalicești, András-Nagy Róbert. 

Regulile și condițiile în care se vor derula aceste vizite vor fi făcute publice în perioada următoare, a mai spus acesta. 

Categoric vor fi anumite restricţii. (...) Spre exemplu, Neonatologia, secţiile Pediatrice, secţiile Oncologice, Onco-hematologia, nici în perioada următoare, chiar dacă cifrele ne arată un trend de scădere al cazurilor pozitive (n.red. de COVID-19) identificate, nu o să poată să fie vizitate, o să fie păstrată și pe perioada următoare interdicţia de vizitare. Dar pe celelalte secţii ne gândim să reluăm vizitele, să creăm circuitele și regulile noi de vizitare cu această ocazie începând din data de luni, 7 iunie. (...) Vom publica regulile pe care trebuie să le cunoască populaţia şi aparţinătorii care o să ne viziteze. În mod cert, printre regulile de vizitare o să figureze o limitare de timp la maximum 15 minute, păstrarea regulilor de distanțare și de protecţie în cadrul spitalului, adică mască de protecţie şi, în cazuri izolate, halate de protecție, precum şi limitarea la un singur vizitator pe zi la pacienţii internaţi. O să revenim cu deciziile finale. Suntem în discuţii cu colegii noştri epidemiologi de pe secţiile non-COVID”, a declarat András-Nagy Róbert miercuri în cadrul unei conferinţe de presă. 

La mijlocul lunii aprilie, reprezentanții Spitalului Județean de Urgență anunțau că au stabilit un regulament pe baza căruia se va permite vizitarea bolnavilor COVID-19 aflaţi în stare critică. Astfel, începând de atunci, accesul rudelor sau aparţinătorilor se face doar cu programare prealabilă, în zilele lucrătoare, în intervalul orar 13:30-14:30, iar fiecare pacient poate fi vizitat pe perioada internării doar o singură dată, de o singură persoană, timp de 15 minute. 

Pe site-ul spitalului este disponibil un formular care poate fi descărcat, pe baza căruia aparţinătorul poate depune o cerere, în format electronic, pe adresa de email programarivizite@spitfog.ro

Săptămâna viitoare vor fi făcute publice și informații referitoare la regulile de vizitare și în sala de nașteri, astfel încât să se alinieze la cerințele formulate de INSP. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.