ACTUALITATE 29 decembrie 2021

Spitalul Județean ne-a dat Știrea Anului 2021 în județul Covasna

de Iulia Drăghici - Taraș | 2032 vizualizări

Știrea Anului în județul Covasna, conform voturilor exprimate prin campania Superlativele CovasnaMedia, a fost desemnată cea în care s-a relatat despre reușita din domeniul medical, realizată în premieră la Spitalul Județean de Urgență „Dr. Fogolyán Kristóf” Sfântu Gheorghe.

Este vorba despre o procedură de revascularizare a membrelor inferioare, realizată, printr-o metodă extrem de rar utilizată atât la nivel național, cât și la nivel mondial, de o echipă formată din medicul primar în chirurgie cardiovasculară dr. Sorin Baloș și medicul specialist în chirurgie vasculară dr. Györbíró László. Aceasta a presupus alimentarea membrelor inferioare ale unei paciente din județul Harghita, în vârstă de 53 de ani, cu sânge transferat din aorta ascendentă.

Ceea ce a fost subliniat în martie, când a fost publicată această știre, este că doar două proceduri de acest fel au mai fost realizate de-a lungul timpului în România, iar la nivel mondial există publicații despre aproximativ 50 de astfel de cazuri.

„Este onoare pentru noi să primim acest premiu, această distincție, din cel puțin două motive: unu, am reușit să ajutăm o persoană și am reușit prin această intervenție să facem o intervenție recunoscută  la nivel internațional. Cu ajutorul colegului nostru, doctorul Sorin Baloș, de la Spitalul de Urgență Brașov, care ne-a fost alături și ca suport tehnic, și ca suport emoțional. Ne-a ajutat foarte mult în această operație. Doi la mână, cititorii apreciază efortul de muncă de care am dat dovadă în această perioadă. Am muncit foarte mult anul acesta și o să continuăm munca la fel în aceste condiții și în anul următor”, ne-a declarat, în 22 decembrie, după decernarea premiilor de la Superlativele anului, înmânate de colectivul Observatorul de Covasna – CovasnaMedia.ro, managerul spitalului județean, András-Nagy Róbert.

Aproape 2.700 de voturi au decis Superlativele CovasnaMedia.ro, în perioada 11 – 18 decembrie.

Câștigătorii au fost pe 22 decembrie la redacția Observatorul de Covasna din Sfântu Gheorghe, unde au primit felicitările noastre, o diplomă și câte un trofeu creat special pentru acest eveniment.

„Superlativele CovasnaMedia.ro” este o campanie cu tradiție a publicației Observatorul de Covasna și un prilej de a aduce împreună comunitatea din jurul acestui ziar, rămas singurul cotidian de limbă română din județ.

Foto: Volker Vornehm.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.