ACTUALITATE 14 februarie 2010

Spitalul Judeţean caută medici

de Covasna Media | 1084 vizualizări
Secţiile deficitare sunt radiologia, neonatologia, cea de anestezie şi terapie intensivă, aici existând o lipsă de aproximativ zece medici Lucrările de consolidare începute în urmă cu câţiva ani la Spitalul Judeţean din Sfântu Gheorghe continuă şi în această perioadă, în prezent consolidându-se cel de-al doilea etaj al clădirii, după ce primul etaj al clădirii Spitalului - blocul operator, a fost finalizat în urmă cu câteva zile şi recepţionat. Purtătorul de cuvânt al Spitalului, Albert Istvan, a declarat că blocul operator va fi dotat în următoarea

Secţiile deficitare sunt radiologia, neonatologia, cea de anestezie şi terapie intensivă, aici existând o lipsă de aproximativ zece medici

Lucrările de consolidare începute în urmă cu câţiva ani la Spitalul Judeţean din Sfântu Gheorghe continuă şi în această perioadă, în prezent consolidându-se cel de-al doilea etaj al clădirii, după ce primul etaj al clădirii Spitalului - blocul operator, a fost finalizat în urmă cu câteva zile şi recepţionat.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului, Albert Istvan, a declarat că blocul operator va fi dotat în următoarea săptămână, urmând a putea intra în folosinţă la începutul lunii martie.

„Deşi se lucrează constant, reabilitarea Spitalului Judeţean este făcută în proporţie de 30%, dar mai este de lucru la Corpul C, unde mai e de lucru în proporţie de 20% şi Corpul B, unde lucrările de reabilitare nici nu au fost încă începute”, a declarat Albert Istvan.

Spitalul Judeţean a intrat în anul 2005 în lucrări de consolidare la corpul C, pentru acest scop fiind alocată 980.000 de lei în anul 2009. Pentru finalizarea lucrărilor mai sunt necesari aproximativ 4.000.000 de lei.

Stăm bine cu aparatura, avem lipsă de medici

Referindu-se la personalul Spitalului Judeţean, Albert Istvan a declarat că secţiile deficitare sunt radiologia, neonatologia cea de anestezie şi terapie intensivă, aici existând o lipsă de aproximativ zece medici.

Potrivit lui Albert Istvan, posturile respective există în Spital, însă sunt blocate în urma măsurilor luate în anul 2009 ca urmare a crizei financiare, neexistând mari speranţe ca acestea să fie deblocate în acest an, deşi s-au făcut demersuri în acest sens la Ministerul Sănătăţii. Lipsa medicilor specializaţi şi a asistenţilor medicali afectează însă mai puternic alte spitale din judeţ. Astfel, la spitalele orăşeneşti din Baraolt şi staţiunea Covasna nu există radiologi, iar Spitalul de Cardiologie din Covasna se confruntă cu un deficit de 30 de medici, în prezent funcţionând cu doar 15 cadre medicale.

„Dacă am reuşi să deblocăm acele posturi, credem că tinerii medici ar veni spre Sfântu Gheorghe, deoarece un loc de muncă într-un spital judeţean este foarte preţios, fiindcă după clinici, spitalele judeţene au dotarea cea mai bună din sistemul sanitar. Este visul tuturor să lucreze într-o instituţie dotată, iar la nivel general, la Sfântu Gheorghe avem dotări”, a arătat Albert Istvan.

Acesta a precizat că aparatura necesară unei asistenţe de urgenţă la calitate înaltă este nelipsită la Spitalul Judeţean, cele mai multe achiziţii în ceea ce priveşte dotările făcându-se în ultimii cinci ani.

„Am primit aparatură performantă de la Minister - la unitatea de primire a bolnavilor la urgenţă, la anestezie, la obstetrică-ginecologie, având posibilitatea de a face inclusiv intervenţii chirurgicale la nivel înalt”, a mai spus Albert.

Un spital căutat

În acest context, purtătorul de cuvânt al Spitalului a precizat că reţinerea populaţiei faţă de capacităţile Spitalului din Sfântu Gheorghe a fost creată în urma lipsei de confort cu care se confruntă unitatea pe partea de internări în unele secţii afectate de lucrările de reabilitare.

„Există şi o cauză de natură umană, deoarece se întâmplă să avem o comunicare neadecvată cu pacienţii, cu populaţia. Trebuie însă să se ştie că avem un personal bine-pregătit, aici lucrând medici primari cu doctorate în medicină, asistente principale specializate, deci avem un personal foarte bun din punct de vedere al pregătirii profesionale”, a mai spus Albert Istvan, subliniind că profesionalismul acestui personal poate fi dovedit inclusiv prin faptul că la Sfântu Gheorghe există secţii căutate de pacienţi care ajung aici din toată ţara.

Monica Rizea

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
diana, 12 iunie 2010
dr albert,minte cumplit!nu s-au facut nici un fel de investitii!nici macar in contractele de servisare ale aparaturii vechi,iar cea noua sta uitata si nefolosita!a venit,, marele" ministru cseke,s-au citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.