ACTUALITATE 23 decembrie 2015

Spitalul din Târgu Secuiesc va primi 360.000 de lei de la 11 comune

de Sever Ioan Miu | 163 vizualizări

Comuna Cernat a aprobat intrarea în Asociația de susținere a Spitalului Municipal din Târgu Secuiesc. Organizația, din care fac parte Târgu Secuiesc și 11 comune din jurul municipiului, urmează să fie înscrisă în instanță. Odată devenită persoană juridică, fiecare unitate administrativă din asociație va contribui lunar cu câte 50 de bani/locuitor, astfel încât în 2016 spitalul va primi în jur de 360.000 de lei.

Comuna Cernat a aprobat intrarea în Asociație pe 18 decembrie, în urma unui vot unanim în Consiliul Local (CL). Secretarul CL Cernat, Bartók Csaba, ne-a declarat că nu s-au înregistrat voturi contra sau abțineri. Pe 14 octombrie, CL respinsese intrarea comunei în asociație, unii consilieri spunând că nu există acoperire bugetară pentru contribuția Cernatului. Printre celelalte 10 comune care votaseră intrarea în asociație s-au numărat Ojdula, Sânzieni, Turia, Estelnic, Catalina, Lemnia și Zăbala.

„Au fost niște neînțelegeri la Cernat, trebuia aprobat de prima oară, dar, în sfârșit, e bine și așa. Oamenii au înțeles că e nevoie și că nu e drept ca numai unele comune sau numai Consiliul Local din Târgu Secuiesc să contribuie, pentru că pacienții vor veni din Cernat și din partea de nord-est a județului și nu numai”, a subliniat managerul Spitalului Municipal din Târgu Secuiesc, Kelemen András. El a adăugat că, din momentul în care va fi înființată, în contul asociației vor intra, lunar, banii din comune și din Târgu Secuiesc. „Probabil că din cauza birocrației procesul de înregistrare mai durează o lună de zile, dar oricum, în sfârșit s-a realizat”, a precizat managerul spitalului.

 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.