ACTUALITATE 2 aprilie 2020

Spitalul din Târgu Secuiesc face pregătiri să primească pacienți cu COVID-19

de Daniela Luca | 1602 vizualizări

Cetățenii sunt rugați să nu mai meargă la urgențe, ci să sune la 112

Reprezentanții spitalului din Târgu Secuiesc au oferit un punct de vedere cu privire la propunerea ca unitatea spitalicească să devină spital suport pacienți COVID-19 pozitiv. Aceștia spun că personalul medical se va conforma planului de măsuri pentru pregătirea spitalelor în contextul epidemiei Coronavirus COVID-19, publicat marți în Monitorul Oficial.

Până în momentul de față Spitalul Municipal Târgu Secuiesc a asigurat servicii medicale de urgență conform prevederilor legale valabile pentru această perioadă, precizează reprezentanții acestuia într-un comunicat de presă.

Astfel, în urma schimbării statutului Spitalului Municipal Târgu Secuiesc, urmează ca unitatea spitalicească să se conformeze prevederilor privind tratarea pacienților care sunt confirmați infectați cu noul coronavirus COVID-19 și care au nevoie de servicii medicale în diferite patologii asociate.

„Am primit promisiuni că spitalele desemnate „Spital suport pacienți Covid-19 pozitiv” vor fi sprijinite de Ministerul Sănătății prin dotare cu aparatura necesară tratării acestor pacienți, respectiv cu echipamentele de protecție. Personalul medical al spitalului dă dovadă de profesionalism și dedicație în aceste vremuri dificile. Conducerea face eforturi maxime ca personalul medical să nu fie detașat către alte centre medicale, întrucât și aici este mare nevoie de personal medical”, transmit managerul Canea-Kocsis Andras și director medical dr. Borbáth Anikó.

În conformitate cu prevederilor Ordinului 533/2020.03.29, cazurile critice COVID-19 vor fi tratate în Spitalul Județean de Urgență „Dr. Fogolyán Kristóf”, se mai arată în comunicat.

Reprezentanții spitalului au făcut un apel către populație ca în cazul urgențelor medicale să nu vină la Spitalul Municipal Târgu Secuiesc, ci să sune la numărul pentru situații de urgență 112.

Spitalul Județean de Urgență „Dr. Fogolyán Kristóf” a propus ca și Spitalul de Cardiologie din Covasna să devină spital suport COVID.

 

 

 

 

 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.