ACTUALITATE 15 decembrie 2013

Spitalele din judeţ au scăpat de controalele ministerului... deocamdată

de Monica Vrânceanu | 80 vizualizări

La Spitalul Judeţean s-a cerut un raport al situației generale

Controalele anunțate de Ministerul Sănătății în toate spitalele din țară nu au ajuns încă în județul nostru, ci doar Direcția de Sănătate Publică a cerut de la Spitalul Județean de Urgențe câteva date referitoare la situația generală a unității.

Directorul medical al Spitalului, Antal Álmos, ne-a declarat că DSP a solicitat, zilele trecute, date legate de situația stocurilor de materiale sanitare și medicamente și a pregătirii pentru perioada de Sărbători.

Spre norocul nostru, avem o situație destul de bună, comparabil cu ceea ce auzim despre alte spitale din țară. Stocurile sunt în regulă – cu mici excepții care țin mai mult de firmele de furnizare și transportatori, iar schema de lucru de Sărbători a fost completată”, a spus Antal Álmos.

Potrivit acestuia, au existat ceva probleme legate de schema de lucru pentru asigurarea serviciilor și asistenței în zilele libere date de Guvern, mai ales că personalul medical este sub necesar, dar în cele din urmă s-a reușit o corelare. Antal Álmos a mai spus că lipsa de finanțare pe luna decembrie va fi acoperită în cele din urmă de către Casa de Asigurări de Sănătate, astfel încât nu vor exista probleme legate de plata salariilor. Astfel, prin CAS, care a primit fonduri suplimentare, se vor acoperi necesitățile salariale inclusiv în restul spitalelor din județ, și acestea fiind în situația în care plata salariilor pe decembrie era incertă.

În ceea ce privește un control la fața locului de la Ministerul Sănătății, Antal Álmos a spus că acesta nu a fost încă anunțat, dar este de așteptat să sosească chiar săptămâna aceasta.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
Eugen, 18 decembrie 2013
Controale s-au facut doar unde trebuie schimbata conducerea. Unde este monopol nu. Oricum, sa faci atata garagata pe trei aspirine si o fasa sterila, trebuie musai sa fii CAP-ist. (Adica unul care nu citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.