ACTUALITATE 3 noiembrie 2022

Spital cu platformă pentru aterizarea elicopterelor, pe strada Țigaretei din Sfântu Gheorghe

de Iulia Drăghici - Taraș | 768 vizualizări

Strada Țigaretei din Sfântu Gheorghe este locația unde, în următorii ani, vor fi construite mai multe clădiri cu funcție de spital, dar și o platformă de aterizare a elicopterelor medicale. Consiliul Local a adoptat în cea mai recentă ședință Planul Urbanistic Zonal care reglementează zona unde vor avea loc aceste investiții. 

Planul Urbanistic Zonal (PUZ) a avut la bază documentația „Construire clădiri destinate sănătății”, realizată în numele Consiliului Județean Covasna. 

Planul Urbanistic Zonal a fost înaintat de Consiliul Județean, care dorește construirea unor edificii de tip spital. Proiectantul a studiat o zonă de cinci hectare, din care a reglementat o suprafață de trei hectare, având ca destinație construcții pentru sănătate. Are regim de înălțime cu subsol, demisol, parter, plus maximum șase etaje”, a spus, în cadrul ședinței din 27 octombrie, viceprimarul Tóth-Birtan Csaba. 

Spitalul Județean de Urgență (SJU) „Dr. Fogolyán Kristóf” informează, printr-o postare pe Facebook, faptul că este vorba despre un nou spital de recuperare, „care va avea secții destinate îngrijirii și recuperării pacienților post-spitalizare, dar şi o clădire nouă care va fi utilizată pentru extinderea secțiilor de Neurologie pediatrică și Psihiatrie adulți și copii”, respectiv că „planurile includ și realizarea unei platforme de aterizare pentru elicoptere”. 

„În urma lucrărilor:

  • Vor fi create locuri de muncă;
  • Vor fi extinse serviciile medicale; 
  • Pacienții externați din spital vor putea beneficia de îngrijire medicală de specialitate pe durata recuperării. 

Sănătatea este extrem de importantă şi facem constant paşi în a creşte accesibilitatea pacienţilor din judeţ, şi nu numai, la servicii medicale de înaltă calitate”, se mai arată în aceeași postare. 

Nu se precizează care va fi sursa care va finanța aceste investiții. 

Între timp, pe strada Spitalului, în apropiere de SJU, se lucrează la construcția noii clădiri unde vor fi tratate bolile pneumologice. Acest proiect se derulează sub egida Companiei Naționale de Investiții. 

„Va fi un proces de durată, dar ne așteptăm ca lucrările să fie finalizate până în 2024. Noua unitate medicală va avea 4️ etaje, o suprafață de 830 de metri pătrați, iar investiția se ridică la 25 de milioane de lei. Va exista o intrare separată pentru clinicile de îngrijire pulmonară și o alta pentru spital”, a informat Spitalul Județean de Urgență, la finele lunii octombrie, tot prin intermediul Facebook. 

De precizat este că lucrări sunt și la clădirea care va deservi o nouă Unitate de Primiri Urgențe, în curtea Spitalului Județean. 

Sursa foto: Facebook/ Spitalul Județean Fogolyán Kristóf. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.