Spectacol de teatru „în cinstea” demolării hotelului Bodoc
Demolarea Hotelului Bodoc se va întâmpla în acest an, anunță autoritățile locale, care precizează că acest moment are o semnificație simbolică, pentru că reprezintă sfârșitul unei epoci. Începerea lucrărilor va fi marcată printr-un spectacol de teatru și de video mapping unic în regiune, la care sunt așteptați să participe câteva mii de spectatori.
Municipalitatea și Teatrul „Tamási Áron” pregătesc un eveniment de adio unic, anunță reprezentanții Primăriei Sfântu Gheorghe. Evenimentul va putea fi urmărit în direct de câteva mii de spectatori, fiind cea mai mare producție de teatru și video mapping văzută vreodată în regiune.
„Ca un proiect exclusiv, vom organiza anul acesta un super eveniment. L-am denumit Bye-Bye Bodoc. O să îl organizăm cu câteva zile înainte de momentul demolării hotelului. Considerăm că este un moment de cotitură, un moment important în viața orașului. Ne luăm rămas bun de la fostul hotel Bodoc. Considerăm că are o semnificație simbolică, marcând sfârșitul unei epoci și începerea unei noi epoci în viața orașului. Vom organiza un spectacol de teatru în aer liber și pictură pe clădirea fostului hotel și sperăm că vor participa în jur de 2.000-3.000 de persoane la acest spectacol de teatru, așa că eu consider că e și o premieră ca la un spectacol de teatru să poată să participe 2.000-3.000 de persoane în municipiul Sfântu Gheorghe. Evident că vom anunța despre ziua și ora exactă când se va întâmpla acest lucru”, a spus joi, 19 ianuarie, în cadrul unei conferințe de presă, primarul Antal Árpád.
În luna februarie a anului trecut, Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe a lansat un anunț în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) pentru contractarea serviciilor de proiectare și asistență tehnică pentru investiția „Demolarea clădirii fostului Hotel Bodoc”. Autoritățile sunt dispuse să plătească până la 75.000 de lei, fără TVA, pentru acest demers.
În 2021, Consiliul Local Sfântu Gheorghe a dat undă verde proiectului de hotărâre privind aprobarea Documentației de Avizare a Lucrărilor de Intervenții (DALI) pentru obiectivul de investiții „Demolarea clădirii fostului Hotel Bodoc”. Potrivit actelor, demolarea ar putea costa aproximativ 3 milioane de lei.
Aceleași acte arătau că demolarea se va face treptat, prin mijloace mecanizate, astfel încât să nu influențeze clădirile învecinate și să nu prezinte nici un risc pentru acestea.
Construcția din centrul reședinței de județ este părăsită și nefuncțională de mai bine de 20 de ani.
Fostul hotel Bodoc a fost construit în perioada 1971-1972. În 2003, omul de afaceri braşovean Ioan Neculaie, care acum ispășește o pedeapsă cu închisoare de doi ani şi două luni, pentru săvârşirea infracţiunii de nerespectare a regimului armelor şi muniţiilor, l-a cumpărat, împreună cu alte active ale fostei SC Turism şi Agrement „Oltul”. Mai târziu, în anul 2014, Consiliul Local Sfântu Gheorghe a cumpărat construcția abandonată de foștii proprietari, cu suma de 745.000 de euro.