ACTUALITATE 19 iunie 2013

Spectacol de cor şi mişcări scenice cu copiii de la clasele pregătitoare

de Monica Vrânceanu | 95 vizualizări

Vineri, cu începere de la ora 17, Sala Mare a Teatrului din Sfântu Gheorghe va găzdui un spectacol de cântece şi mişcare, realizat de mai multe clase pregătitoare din oraş.

Spectacolul este conceput în cadrul unui parteneriat ce include organizaţii din Austria şi Fundaţia Caritas, în cadrul unui proiect ce se extinde nu doar la nivel european ci chiar pe mai multe continente. Mai exact, elevii de la Liceul Teoretic Mikes Kelemen şi copii de la clasele pregătitoare de la Colegiul Naţional Mihai Viteazul (CNMV) şi Şcoala Generală Néri Szent Fülöp, au lucrat în cadrul unor grupe din luna martie şi până acum, iar produsul final include cântece de cor dar şi mişcări de scenă şi dansuri.

Reprezentanta Caritas Sfântu Gheorghe, Kosztándi Teréz, a declarat că proiectul este o noutate pentru România, implicând activităţi libere cu copiii români, maghiari şi romi, pentru a deschide orizonturile acestora.

„Este vorba despre aproximativ 100 de copii implicaţi în acest proiect, iar munca alături de aceştia a însemnat introducerea unor efecte sociale în conştiinţa lor, prin artă. Copiii au învăţat în aceste ore de muzică, dansuri şi mişcări să interacţioneze unii cu alţii, să se dezvolte împreună, dar s-a lucrat şi pe autocunoaşterea fiecăruia şi creşterea respectului de sine”, a  declarat Kosztándi Teréz.

Spectacolul de vineri va avea intrare gratuită, la acesta putând lua parte oricine doreşte să se încarce cu inocenţa şi veselia specifice celor mici.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.