ACTUALITATE 11 decembrie 2008

Spălătorie modernă la Spitalul Judeţean

de Covasna Media | 609 vizualizări
Investiţia se ridică la peste 900.000 de lei

Noua spălătorie a Spitalului Judeţean „Dr. Fogolyan Kristof” din Sfântu-Gheorghe a fost inaugurată ieri în prezenţa conducerii judeţului, a autorităţilor locale şi a prefectului György Ervin, în urma unei investiţii de peste 900.000 de lei. Moderna spălătorie are circuite separate şi un flux conform normelor, aparate performante, depozit de rufe curate şi croitorie, precum şi trei bărbaţi care lucrează în compartimentul de spălare şi călcare a rufelor din Spital. Aici pot fi spălate zilnic peste 400 de kg de rufe murdare aduse în saci de o maşină a unităţii spitaliceşti. În ceea ce priveşte investiţia, aceasta se ridică la 650.000 de lei pentru clădire, alocaţi de Consiliul Judeţean anul trecut, 85.000 de lei pentru realizarea drumului şi 170.000 de lei din fondurile proprii ale Spitalului pentru achiziţionarea de aparatură. Directoarea spitalului, Török Zsuzsánna, a precizat că această investiţie era foarte necesară pentru Spital, ...

Investiţia se ridică la peste 900.000 de lei

Noua spălătorie a Spitalului Judeţean „Dr. Fogolyan Kristof” din Sfântu-Gheorghe a fost inaugurată ieri în prezenţa conducerii judeţului, a autorităţilor locale şi a prefectului György Ervin, în urma unei investiţii de peste 900.000 de lei. Moderna spălătorie are circuite separate şi un flux conform normelor, aparate performante, depozit de rufe curate şi croitorie, precum şi trei bărbaţi care lucrează în compartimentul de spălare şi călcare a rufelor din Spital. Aici pot fi spălate zilnic peste 400 de kg de rufe murdare aduse în saci de o maşină a unităţii spitaliceşti. În ceea ce priveşte investiţia, aceasta se ridică la 650.000 de lei pentru clădire, alocaţi de Consiliul Judeţean anul trecut, 85.000 de lei pentru realizarea drumului şi 170.000 de lei din fondurile proprii ale Spitalului pentru achiziţionarea de aparatură. Directoarea spitalului, Török Zsuzsánna, a precizat că această investiţie era foarte necesară pentru Spital, iar aceasta corespunde integral fluxului obligatoriu întro splătorie.

Radiologia şi Urgenţa, în spaţii noi

Tot luna aceasta, Spitalul Judeţean va da în folosinţă cele două paliere finalizate în urma consolidării, dar care nu au putut fi inaugurate o perioadă destul de îndelungată din cauză că nu au existat fonduri pentru branşarea la curentul electric. Managerul Spitalului, Török Zsuzsánna, a declarat că autorităţile judeţene au alocat la ultima şedinţă de Consiliu Judeţean suma de 200.000 de lei pentru a face posibilă alimentarea cu energie electrică a celor două nivele – demisol şi parter – unde urmează a fi mutate Radiologia şi Urgenţa. Acestea fuseseră amenajate provizoriu în altă clădire a Spitalului, până la finalizarea consolidării în acea parte, dar perioada s-a prelungit aproximativ un an. Demisolul şi parterul acestei unităţi medicale sunt finalizate încă din primăvară, aparatura este montată şi se poate începe activitatea, singura problemă pentru care nu fuseseră date în folosinţă fiind branşamentul la energie electrică, care se va rezolva luna aceasta. Spitalul Judeţean Covasna este implicat în lucrări de consolidare demarate în urmă cu aproape trei ani, ca urmare a faptului că structura de rezistenţă a clădirii a fost puternic afectată din cauza umezelii. Costul total al lucrărilor a fost estimat la peste 20 de milioane de lei.

Ana Sidon

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.