Sondaj privind alocarea banilor publici, postat pe site-ul Primăriei Sfântu Gheorghe
Un sondaj de opinie privind domeniile şi proiectele cărora autorităţile locale ar trebui să le aloce mai mulţi bani în acest an a fost postat, luni, pe site-ul Primăriei Sfântu Gheorghe.
Cetăţenii municipiului sunt îndemnaţi să răspundă la peste 40 de întrebări, respectiv să evalueze pe o scară de la 1 la 5, în ordinea importanţei, câteva domenii şi investiţii aflate pe agenda autorităţilor locale.
„Am dori să vă cerem opinia despre importanţa celor mai mari categorii de cheltuieli ale oraşului, adică pe care categorie o consideraţi mai importantă sau mai puţin importantă. Astfel, vă rugăm să completaţi acest formular prin care puteţi să vă exprimaţi observaţiile în legătură cu diferite domenii şi categorii de cheltuieli care intră în bugetul local al municipiului Sfântu Gheorghe pe anul 2018. Scopul acestui chestionar este să evaluăm opinia dvs“, se arată în mesajul postat pe pagina primăriei.
Data limită pentru completarea chestionarului este 6 februarie, acelaşi termen limită stabilit şi pentru formularea opiniilor şi propunerilor referitoare la proiectul bugetului local pe 2018, aflat în dezbatere publică.
Printre altele, cetăţenilor li se cere să evalueze importanţa celor patru teatre finanţate de Consiliul Local- teatrul maghiar „Tamasi Aron“, teatrul românesc „Andrei Mureşanu“, teatrul de mişcare „M Studio“ şi teatrul de păpuşi „Cimborak“, a Casei municipale de cultură şi a evenimentelor culturale organizate în oraş cu diferite ocazii, cum ar fi Zilele Sfântu Gheorghe.
De asemenea, li se solicită opinia şi cu privire la importanţa consolidării şi restaurării monumentelor istorice şi faţadelor clădirilor de patrimoniu, la finanţarea din bugetul local a bisericilor creştine, a proiectelor de tineret şi sport, întreţinerea bazelor sportive, a grădinilor, parcurilor şi zonelor verzi, a spaţiilor de agrement şi terenurilor de joacă pentru copii.
Chestionarul include şi întrebări legate de importanţa asistenţei sociale acordată persoanelor vârstnice şi finanţării căminului de bătrâni, a adăpostului de noapte pentru persoanele fără locuinţe, a adăpostului de câini, a cantinei sociale şi a creşelor pentru copii.
Nu în ultimul rând, cetăţenii trebuie să evalueze necesitatea construirii de noi locuinţe şi termoizolării blocurilor, modernizării şi întreţinerii iluminatului public, transportului în comun, reabilitării clădirilor instituţiilor de învăţământ şi dotării acestora, reparării drumurilor şi trotuarelor, construirii unei noi baze de înot, amenajării de noi locuri de parcare, reabilitării lacului de la gară şi sprijinirii întreprinderilor mici şi mijlocii.