ACTUALITATE 24 martie 2021

SJU Covasna: trei pacienți, dintre care unul în stare critică, depistați COVID-19 pozitivi după prima doză de vaccin

de Iulia Drăghici - Taraș | 2195 vizualizări

Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) „dr. Fogolyán Kristóf” din Sfântu Gheorghe informează în bilanțul săptămânal, transmis miercuri, 24 martie, că între pacienții COVID-19 internați în prezent se găsesc și trei persoane care au fost vaccinate cu prima doză, care, se pare, în cazul lor s-a dovedit insuficientă.

„Dintre pacienții testați pozitiv pentru COVID-19, doi aflați sub tratament pe secțiile infecțioase, iar un altul aflat la Terapie Intensivă au primit prima doză de vaccin anti – COVID-19, însă s-a dovedit a fi insuficientă pentru imunizarea împotriva virusului”, se arată în comunicatul de presă trimis de spital. 

În total, în secțiile spitalului sunt internați 51 de pacienţi infectați cu virusul SARS-CoV-2 şi 8 cu suspiciune de infectare, potrivit datelor de miercuri, la ora 13:00.   

Dintre pacienţii testaţi pozitiv, 37 sunt trataţi pe secția de Boli Infecțioase COVID, având stări moderate și alterate. Toți pacienții sunt adulți.

În secția de Chirurgie COVID sunt tratați 4 pacienți adulţi, dintre care două sunt cazuri de ortopedie, pacienții fiind preluați din județul Brașov, un caz de chirurgie, fiind vorba, de asemenea, despre un pacient din județul Brașov, dar şi un caz de obstetrică-ginecologie, fiind vorba despre o pacientă din județul Covasna.

La secţia de Terapie Intensivă se află internaţi 10 pacienți confirmați cu COVID-19, toți în stare critică, însă neintubați”, se mai arată în comunicatul de presă transmis.

SJU informează și că în perioada 17-24 martie, orele 13:00, au fost înregistrate 15 decese asociate infecţiei cu virusul SARS-CoV-2, la pacienţi cu vârste cuprinse între  48 și 84 de ani. 

În același timp au fost externate 39 persoane care anterior au fost diagnosticate cu COVID-19.

Bilanțul de săptămâna trecută indica faptul că 48 de persoane infectate cu SARS-COV-2 erau internate la SJU, dintre care 36 pe secția de Boli Infecțioase, 8 la ATI și 4 la Chirurgie.

La nivelul județului, miercuri au fost înregistrate 78 de cazuri noi de COVID-19. 

„Conform informațiilor transmise de către Direcția de Sănătate Publică Covasna, la această ora sunt înregistrate 378 de cazuri active”, a arătat, în aceeași zi, Prefectura Covasna.  

Numărul persoanelor vaccinate în cele 9 centre disponibile pe raza județului, până la data de 24 martie, era de 21.355.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.