ACTUALITATE 17 martie 2021

48 de pacienți COVID-19, internați la SJU Covasna

de Iulia Drăghici - Taraș | 1356 vizualizări

Se remarcă o creștere simțitoare în rândul pacienților infectați cu SARS-COV-2

Spitalul Județean de Urgență (SJU) Covasna a informat miercuri, 17 martie, că numărul de pacienți confirmați cu boala COVID-19 internați era, potrivit datelor de la ora 13:00, 48. Pe lângă aceștia, mai sunt internate alte 10 persoane suspecte de infecția cu SARS-COV-2. La Terapie Intensivă sunt în total 10 pacienți, 8 confirmați și 2 suspecți COVID-19.

Datele prezentate miercuri de reprezentanții spitalului arată că dintre cei 48 de pacienți confirmați cu noul coronavirus, 36 sunt internați pe Secția de Boli Infecțioase, 4 sunt la Chirurgie (2 la Chirurgie Generală și 2 la Ortopedie), iar 8 sunt la Terapie Intensivă, 6 în stare critică și 2 în stare critică și intubați.

Despre pacienții de pe secția de Boli Infecțioase, directorul medical, dr. Roșu Matyas, a spus că majoritatea sunt în stare gravă și foarte gravă.

Necesită cantități mari de oxigen, de 10, 15 litri pe minut. Personalul nostru  a fost nevoit să crească presiunea pe sistem la maximum posibil pentru a putea face față”, a declarat dr. Roșu Matyas.

În ceea ce privește pacienții suspecți, 8 sunt internați pe secția de Pneumologie, iar 2 la ATI, dintre care unul intubat.

În perioada 10 – 17 martie a.c. au fost externați 26 de pacienți COVID, dar în același interval s-au înregistrat și trei decese la pacienți din județul Covasna.

Pe lângă cei 3 pacienți din județ (n.red. decedați), am avut încă doi din județul Brașov și unul din București cu vârste între 47 și 85 de ani. Între cei decedați am avut  cinci bărbați și o femeie. Pacientul cel mai tânăr, de 47 de ani, este din județul nostru. Suferea de obezitate de gradul III și în afară de aceasta, avea și disfuncție hepatică și renală”, a spus directorul medical, care a punctat că și ceilalți pacienți care aveau infecția COVID-19 și au decedat aveau diverse boli asociate.

Cât despre cazurile externate, dr. Roșu a vorbit despre faptul că a fost și un caz la pediatrie. „Un alt caz am avut pe secția de pediatrie, mama și un copil de aproape 3 ani. S-au prezentat pentru alte probleme și investigații, în urma testelor s-au dovedit că sunt infectați cu virusul SARS-COV-2. Fiind în stare foarte bună amândoi și având o formă ușoară, de comun acord și la cererea mamei au fost externați și își vor continua tratamentul pentru SARS-COV-2 la domiciliu”, a spus acesta. 

În ultima săptămână, la SJU Covasna au fost înregistrați 248 de pacienți COVID și non-COVID internați și au fost 228 de externări, cu o durată medie de spitalizare de 6,7 zile. Miercuri, la ora 13:00, în spital erau internați, în total, 159 de pacienți. Numărul reprezintă 80% din capacitatea actuală a spitalului.

În ceea ce privește pacienții COVID-19, se vede și în datele de la spital că numărul este în creștere, de la 34, cât erau săptămâna trecută, la 48.

Numărul cazurilor de COVID-19 înregistrate continuă să crească, atât la nivel național, cât și județean. Miercuri, 17 martie, au fost raportate 6.186 de noi îmbolnăviri, dintre care 39 în județul Covasna.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.