ACTUALITATE 7 aprilie 2021

SJU Covasna: 75 de pacienți COVID-19 internați, la data de 7 aprilie

de Iulia Drăghici - Taraș | 1677 vizualizări

În județ sunt 599 de cazuri active 

Spitalul Județean de Urgență „Dr. Fogolyán Kristóf” din Sfântu Gheorghe informează că la data de 7 aprilie a.c., ora de referință 13:00, aici sunt internați 75 de pacienți COVID-19, toți în stare moderată și alterată. Alte 13 persoane sunt sub atenția medicilor, fiind suspecte de infecția cu noul coronavirus. La Terapie Intensivă sunt 11 persoane, dintre care 10 confirmate cu infecția SARS-COV-2 și una suspectă. 

Printre pacienții internați sunt și doi copii din grupa de vârstă 0-9 ani, unul COVID-19 confirmat, altul suspect.

Pe secții, 56 de pacienți sunt tratați la Boli Infecțioase COVID și unul la Nefrologie. „Nici un pacient cu simptomatologie ușoară, toți pacienții având stare moderată și alterată”, se arată în comunicatul de presă transmis miercuri de spital.

Alți 8 pacienți sunt tratați pe secția de Chirurgie COVID: șase chirurgie (un pacient din județul Covasna, cinci pacienți din județul Brașov), doi ortopedie (un pacient din județul Covasna, un pacient din județul Brașov).

La terapie intensivă se află un număr de 11 pacienți dintre care: un caz de suspect COVID în stare critică, (...) șase pacienți cu COVID-19 în stare critică și patru pacienți cu COVID-19 în stare critică intubat”, mai arată sursa citată.

În perioada 31 martie - 7 aprilie 2021, orele 13:00, au fost externați 50 pacienți internați anterior cu diagnosticul COVID-19.

Tot în această perioadă au fost înregistrate 12 decese asociate infecției COVID-19. Pacienții decedați aveau vârste cuprinse între 40 și 85 de ani.  

În comunicatul de presă se precizează și că „dintre pacienții diagnosticaţi cu COVID-19, tratați pe secțiile spitalului, șapte pacienți au primit prima doza de vaccin anti-COVID, fapt ce a fost insuficient pentru imunizarea împotriva virusului SARS-COV-2”.

În datele furnizate de SJU se observă o creștere a numărului de pacienți COVID-19 care au ajuns la spital, față de săptămâna trecută, când erau 65 de pacienți COVID-19 internați. Creștere este și la numărul deceselor asociate infecției SARS-COV-2, 12, de la nouă, câte au fost raportate în urmă cu o săptămână. Totodată, au fost înregistrate și mai multe externări: 50 de pacienți săptămâna trecută, față de 37 în urmă cu două săptămâni.

Raportarea cazurilor de COVID-19 de miercuri, 7 aprilie, arată înregistrarea a încă 56 de noi îmbolnăviri la nivel de județ, depistate în urma testărilor din ultimele 24 de ore (211 pentru județul nostru, potrivit Prefecturii Covasna). Incidența este 2,63, în ușoară scădere față de marți.

Potrivit informațiilor publicate miercuri, în județ sunt 599 de cazuri active.

Numărul de persoane vaccinate în cele nouă centre disponibile pe raza județului până la data de 7 aprilie 2021 este de 28.117.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.