ACTUALITATE 31 martie 2021

65 de pacienți COVID-19, internați la SJU Covasna

de Daniela Luca | 1383 vizualizări

Cinci dintre aceștia au fost depistați COVID-19 pozitivi după prima doză de vaccin

Spitalul Județean de Urgență (SJU) Covasna a informat miercuri, 31 martie, că numărul de pacienți confirmați cu boala COVID-19 internați era, potrivit datelor de la ora 13:00, 65. Pe lângă aceștia, mai sunt internate alte patru persoane suspecte de infecția cu SARS-COV-2. La Terapie Intensivă sunt în total 10 persoane. Între pacienții COVID-19 internați în prezent se găsesc și cinci persoane care au fost vaccinate cu prima doză.

Datele prezentate miercuri de reprezentanții spitalului arată că dintre cei 65 de pacienți confirmați cu noul coronavirus, 49 sunt internați pe Secția de Boli Infecțioase, toți adulți, dintre care un caz pe secția de Nefrologie Covid. Alți șase pacienți sunt la Chirurgie (patru la Chirurgie Generală și doi la Ortopedie), iar 10 sunt la Terapie Intensivă, dintre care doi în stare critică.

În ceea ce privește cei patru pacienții suspecți, unul este încadrat în grupa de vârstă de 0-9 ani.

SJU informează și că în perioada 24 – 31 martie, orele 13:00, au fost înregistrate nouă decese asociate infecției cu virusul SARS-CoV-2, la pacienți cu vârste cuprinse între 57 și 75 de ani.

În același timp au fost externate 37 persoane care anterior au fost diagnosticate cu COVID-19.

„Pacientul de 57 de ani este un bărbat cu insuficiență hepatică, cu ascită și cu tulburări de coagulare. În afară de aceștia nouă mai avem o decedată, o femeie de 68 de ani din Târgu Mureș. Pe Boli Infecțioase din cei 48 de pacienți sunt numai patru care nu necesită oxigenoterapie, în rest toți sunt sub oxigen în cantitate mare, de 10-17 litri pe minut. Sugarul de două luni, împreună cu mama sunt internați pe secția de Pediatrie, în aripa de suspecți. Li s-a efectuat testul PCR și așteptăm rezultatul”, a spus miercuri directorul medical, dr. Roșu Matyas.

Conform acestuia, dintre pacienții testați pozitiv pentru COVID-19, cinci au primit prima doză de vaccin anti – COVID-19. Unul dintre ei este internat la ATI.

„Pe secția de Infecțioase avem patru pacienți internați care au fost vaccinați cu prima doză, trei cu Pfizer și unul cu AstraZeneca. De asemenea, un  pacient intubat pe ATI a fost vaccinat cu prima doză. Nu știm exact când și ce fel de vaccin a primit. Fiind intubat, nu se poate colabora cu el. Probabil colegii au vorbit cu rudele și de acolo știu că e vaccinat. (...) Cei patru cu care au reușit colegii să vorbească au avut sub 10 zile de la vaccin, deci probabil că erau infectați deja în momentul vaccinării sau în apropiere, la câteva zile după vaccinare s-au infectat și vaccinul încă nu a avut timp să își facă efectul. (...) Vaccinul își manifestă efectele depline după a doua doză, iar eu n-au apucat să o primească”, a mai spus directorul medical.

Bilanțul de săptămâna trecută indica faptul că 51 de persoane infectate cu SARS-COV-2 erau internate la SJU, dintre care 37 pe secția de Boli Infecțioase, 10 la ATI și 4 la Chirurgie.

„În acest moment, la nivelul județului sunt înregistrate 608 cazuri active”, a arătat, în aceeași zi, Prefectura Covasna. 

Numărul cazurilor de COVID-19 înregistrate în rândul locuitorilor din județul Covasna a crescut cu încă 54, potrivit informațiilor transmise miercuri, 31 martie, de autorități. Incidența de răspândire a virusului a crescut la 2,67/1000 de locuitori, de la 2,52, cât era marți. La nivel național au fost raportate 6.156 de cazuri noi. În ultimele 24 de ore au fost prelucrate 28.983 de teste RT-PCR și 12.515 de teste rapide antigenice. Pentru județul Covasna s-au efectuat în același interval de timp 236 de teste. 

 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.