ACTUALITATE 30 septembrie 2021

Site-ul Prefecturii Covasna a fost tradus și în maghiară

de Iulia Drăghici - Taraș | 1121 vizualizări

Site-ul oficial al Instituției Prefectului Județului Covasna, https://cv.prefectura.mai.gov.ro/, are informații publicate atât în limba română, cât și în maghiară, a anunțat prefectul Ráduly István, care a spus că procesul de traducere, început odată cu preluarea mandatului său, a fost finalizat. Totodată, acesta a precizat și că va trimite o adresă tuturor instituțiilor deconcentrate din subordine să facă același lucru. 

Cu data de astăzi, tot ce s-a putut traduce, tot ce a permis programul de tradus, este în ambele limbi pentru că consider eu că într-un județ, într-o zonă etno-culturală e bine ca cetățenii să fie înștiințați și în limba lor. Noi nu suntem vânători să vedem dacă este steag sau nu este steag, este scris în română, nu este scris, nu este, este scris în maghiară, nu este scris în maghiară. Pentru noi contează ca cetățenii să aibă siguranță, loc de muncă, venit și o căldură a familiei și o dragoste în sânul familiei și să simtă că în județul Covasna, într-adevăr este acasă”, a spus marți, într-o conferință de presă, prefectul Ráduly István. 

Reprezentantul Guvernului în teritoriu a spus și că va solicita tuturor instituțiilor deconcentrate din subordine să publice informații de interes public în ambele limbi, română și maghiară, pentru că „legea este valabilă pentru toată lumea în România”. 

O altă promisiune asumată de prefect a fost cea că va transmite acestor instituții și mesaje să-și actualizeze site-urile proprii. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.