ACTUALITATE 6 noiembrie 2013

Sita Buzăului, între planuri gospodărești și pregătiri culturale

de Monica Vrânceanu | 294 vizualizări

Administrația locală din Sita Buzăului așteaptă publicarea tuturor elementelor din Programul Național de Dezvoltare Rurală (PNDR) 2014 – 2020, pentru a începe realizarea de proiecte menite să dezvolte comuna. Primarul Nicu Stoica a declarat că ultima rectificare a bugetului nu a mai adus la comună cei 45.000 de lei de care mai era nevoie pentru finalizarea lucrărilor de canalizare din Crasna, astfel că vor trebui căutate alte soluții. Pe de altă parte, primarul ar dori ca prin proiectele PNDR să asfalteze măcar zece kilometri de drumuri comunale. În plus, se dorește continuarea unui proiect ce prevede realizarea anuală a minim 500 de metri de trotuar în Sita Buzăului.

„Bineînțeles că planuri avem și toate vizează dezvoltarea, inclusiv pentru zona Crasna, Zăbrătău. Dar deocamdată suntem legați de mâini și picioare, pentru că totul ține de bani – și aceștia clar nu mai vin anul ăsta”, a punctat Nicu Stoica.

Între timp, acesta se ocupă de partea spiritulă a comunei. Așa se face că au început deja pregătirile pentru Festivalul de Colinde ce va avea loc în 15 decembrie, precum și pentru Festivalul de Colinde pentru Copii care se vrea organizat în preajma Sărbătorii Sfântului Nicolae.

„Aceste manifestări au tradiție deja la noi și le organizăm tocmai pentru că oamenii au nevoie de ele, au nevoie să simtă cultura, să se întâlnească, să se bucure de dansurile și cântecele tradiționale”, a spus primarul Stoica.

Potrivit acestuia, comuna va găzdui apoi, la începutul anului viitor, o piesă de teatru susținută de actorul Dan Puric, care s-a mai aflat aici și a fost mereu bine primit de public.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.