ACTUALITATE 16 iulie 2020

Sistemul de supraveghere video și cel de sonorizare, extinse în Ozun

de Daniela Luca | 1402 vizualizări
Ce sumă a investit primăria pentru aceste dotări în 2020  

Atât sistemul de supraveghere video, cât și cel de sonorizare au fost extinse în câteva dintre localitățile din Ozun, au anunțat săptămâna aceasta autoritățile locale din comună. 

În prezent, sistemul de sonorizare din localitatea Ozun numără 45 de difuzoare de tip goarnă, potrivit unui raport al primăriei. Reabilitarea și extinderea acestui sistem, lucrări care s-au executat în decursul acestui an, au costat peste 9.000 de lei, spun autoritățile locale. 

„Este un proiect care are o valoare foarte mică, dar impactul este enorm asupra locuitorilor. Valoarea totală e aproximativ 70.000 de lei și am început acest demers acum vreo 12 ani, dar în acest an am făcut o reabilitare și o extindere a sistemului de sonorizare. În câteva secunde putem să anunțăm diverse lucruri importante și e foarte bine că putem să facem acest lucru operativ și rapid”, a spus în cadrul unei conferințe de presă primarul Ráduly István. 

În paralel, s-au executat și lucrări de lărgire a sistemului de supraveghere video existent în comună. La cele 25 de camere de supraveghere video din localitatea Ozun, s-au mai adăugat anul acesta altele trei care au fost montate în Bicfalău, însă care deocamdată nu funcționează. 

„Noi am fost primii care acum vreo 12 ani am înființat acest sistem de camere de supraveghere video pe domeniul public. (...) În acest an am mai lărgit sistemul. De anul acesta avem trei camere de supraveghere în Bicfalău. Încă nu funcționează pentru că încă nu am primit avizul de la Electrica. Noi nu avem contoare pentru a vedea care este cantitatea de curent electric folosit și din datele tehnice ale camerei se calculează un consum, după care facem plata”, a mai spus primarul. 

Pentru că au fost câteva evenimente neplăcute, printre care o tâlhărie în urma căreia un bărbat și o femeie au fost bătuți de câțiva mascați care le-au pătruns în locuință pentru furt, planul autorităților este să monteze camere video și în Sântionlunca. 

„Tot în acest an vrem să lărgim și la Sântionlunca sistemul pentru că am avut evenimente primăvara acolo. Să lărgești acest sistem nu înseamnă numai să cumperi camere video, ci înseamnă să ai internet, după care să îl legi la poliția locală și poliția locală monitorizează non-stop toate înregistrările de la Ozun și o să înregistreze și la Bicfalău”, a explicat Ráduly István. 

 Valoarea investită în anul 2020 în sistemului de supraveghere video din comuna Ozun este de 21.230 lei. 

Sursă foto: Primăria Ozun. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.