ACTUALITATE 22 august 2017

Simeria, în topul cartierelor din România cu cel mai curat aer

de Iulia Drăghici - Taraș | 2188 vizualizări

Clasamentul este subiectiv, realizat pe baza declarațiilor, nefiind confirmat de specialiști deocamdată

Sfântu Gheorghe se situează pe locul 3 în topul orașelor cu cel mai curat aer din România, arată un studiu despre autopercepția cetățenilor privind calitatea aerului în orașele și cartierele din România, publicat în aprilie a.c. de portalul Storia.ro. Aceeași sursă, arată că în topul carierelor, Simeria ocupă locul 6 la nivel național, potrivit voturilor acordate de covăsnenii care au participat la studiu.

Simeria din Sfântu Gheorghe ocupă locul 6 în top 20 al cartierelor cu cea mai bună calitate a aerului. Pe locul 1 și 2 se află cartierele brașovene Răcădău și Noua. Valea Aurie (Sibiu), Grigorescu (Cluj-Napoca) și Avantgarden (Brașov) sunt situate în același top, deasupra cartierului covăsnean.

„În orașul Sfântu Gheorghe, cartierele cu cel mai curat aer sunt Simeria și Semicentral, iar zonele mai puțin favorizate sunt Lenin și Gării”, arată același studiu.

În ceea ce privește topul orașelor, singurele două reședințe de județ care se situează înaintea orașului Sfântu Gheorghe, în topul privind calitatea aerului realizat după percepția respondenților, sunt Brașovul și Miercurea Ciuc, scrie Storia.ro. În coada clasamentului se află orașele Ploiești, Călărași și București.

În topul regiunilor din România cu cel mai curat aer, Transilvania conduce detașat clasamentul, fiind urmată Maramureș și Oltenia.

Sfântu Gheorghe s-a mai regăsit și în alte topuri realizate de Storia.ro. Reședința județului Covasna se află pe locul 5 în topul care privește autopercepția despre siguranța cetățeanului și pe locul 3 în  clasamentul celor mai curate orașe din România. Pe de altă parte, acest oraș se află în top și într-un clasament negativ. Cartierul Ciucului ocupă locul 3, în percepția cetățenilor, într-un top al celor mai neavantajoase cartiere din România.

„Percepția asupra calității aerului în orașele din România este cea de-a patra temă a studiului amplu realizat de Storia.ro și agenția de cercetare D&D Research, „Orașe și cartiere din România”, ce se va desfășura până la finalul anului 2017. Deocamdată, 199.621 de români au răspuns chestionarului propus de Storia.ro.

„Pentru realizarea clasamentului, participanții studiului au fost invitați să evalueze orașele și cartierele în care locuiesc, din punctul de vedere al calității aerului respirat, pe o scală de la 1 la 5, unde 1 este foarte rău, iar 5 este foarte bun. Doar mențiunile care au primit cel puțin 100 de răspunsuri au fost incluse în clasamentul final”, arată site-ul menționat.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.