ACTUALITATE 16 ianuarie 2012

Şi în judeţul Covasna, Sanitas şi CNSLR Frăţia se pregătesc de proteste

de Covasna Media | 209 vizualizări

Până miercuri se va stabili un calendar al acţiunilor de protest.

Conducerea Sanitas Covasna, alături de organizaţia judeţeană a CNSLR Frăţia şi de asociaţii ale pensionarilor, va organiza în zilele următoare un miting de protest la Sfântu Gheorghe, a anunţat luni liderul Sanitas, Vasile Neagovici.

Conducerea sindicatului Sanitas Covasna îşi exprimă, într-un comunicat de presă transmis luni, sprijinul faţă de toate formele legale de protest şi anunţă că se pregăteşte, alături de colegii de la CNSLR Frăţia, de proteste faţă de „iniţiativa de privatizare a sănătăţii iniţiată de preşedintele României şi Guvernul Boc”.

Preşedintele Sanitas Covasna, Vasile Neagovici, a declarat că până miercuri se va stabili un calendar al acţiunilor de protest.

„Ca prim pas, vom organiza un miting în Sfântu Gheorghe, spre sfârşitul săptămânii sau la începutul săptămânii viitoare. Va fi un miting împreună cu CNSLR Frăţia şi asociaţii ale pensionarilor din judeţ”, a spus Neagovici.

Potrivit sursei citate, conducerea Sanitas Covasna face apel la solidarizare către toate structurile sindicale din judeţ, către toate asociaţiile de pensionari şi către toţi locuitorii judeţului, pentru a sprijini acţiunile de protest care vor fi organizate de sindicat.

Totodată, conducererea Sanitas Covasna se arată indignată de principalele propuneri ale proiectului de reformă a sănătăţii iniţiat de Preşedinţia României care, în opinia sursei citate, intenţionează să privatizeze întreg sistemul public de sănătate cu efecte dezastruoase pentru cetăţenii ţării şi pentru salariaţii din instituţiile publice sanitare.

Liderul Sanitas Covasna, Vasile Neagovici, spunea, sâmbătă, că nu are încredere în decizia preşedintelui Traian Băsescu privind retragerea proiectului Legii sănătăţii, apreciind că se va reveni, în două-trei săptămâni, cu acelaşi text, dar puţin „cosmetizat”.

(Mediafax)

Dan Manolăchescu (PDL): „Nu ştiu împotriva cărei legi a sănătăţii protestează domnul Neagovici, deoarece proiectul a fost retras”

„În primul rând aş vrea să ştiu dacă domnul Neagovici vorbeşte în calitatea sa de lider sindical sau de primvicepreşedinte al PSD Covasna... În al doilea rând nu ştiu împotriva cărei legi a sănătăţii protestează domnul Neagovici, deoarece proiectul care s-a aflat în dezbatere publică a fost deocamdată retras. Şi nu în ultimul rând, îmi aduc aminte că ultima dată când domnul Neagovici protesta, era împotriva reorganizării sistemului sanitar covăsnean, adică împotriva înfiinţării spitalului de la Întorsura Buzăului. Aş mai menţiona doar că am văzut zilele acestea câţiva „specialişti” locali dându-şi cu părerea despre proiectul retras de lege a sănătăţii. Aş vrea să ştiu dacă aceşti „specialişti” care au abordat problematica legii sănătăţii vor fi şi eventuali viitori directori ai spitalelor şi sistemului sanitar covăsnean în viitoarea guvernare sau sunt doar nişte tineri politicieni în căutare de subiecte la modă. Îi informez pe aceşti tineri politicieni cu această ocazie că nu mai demult de o lună în judeţ şi-au făcut apariţia în premieră trei autospeciale SMURD, chestiune care n-a avut loc nici pe vremea guvernării Năstase, nici a lui Tăriceanu şi nici a altora”, a declarat preşedintele PDL Covasna, Dan Manolăchescu.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 7

Adaugă comentariu
lia, 17 ianuarie 2012
Domnule Neagovici nu esti in stare de nimic esti platit din banii nostri degeaba nu-ti meriti salariu. Asa ai facut si cu spitalul de la Vilcele cu promisiuni ferme ca nu va fi desfintat citeste integral
La pândă in lanul de secui, 17 ianuarie 2012
E meritul dvs d-le Dan ca avem si noi SMURD printre ultimele 5 judete din tara ? De ce atat de tarziu ?
demeter, 17 ianuarie 2012
Neagovici nu reprezintă pe nimeni, proiectul a fost retras, e drept, problemele însă rămân, ele trebuie rezolvate tot de PDL, dacă partidul ăsta vrea să mai fie la guvernare. Protestele citeste integral
jancu.hu, 17 ianuarie 2012
Sfintu-Gheorghe trebuie sa fim solidarcu Tirgu-Mures , Bucurestul, Timisoara, Clujul,Sibiu , Satu-Maresi cu Aradul . HAI CURJ BAIETI SI FETE DI SFINTU-GHEORGHE !!!...
stelu, 17 ianuarie 2012
care Neagovici?, pe cine reprezinta acest tip, sau e inlocuitorul lui Marius Petcu pana ce acesta iese de la bulau!!!! Mai si vorbiti voi, sindicatele lu' peste, corupti, imbuibati, nesimtiti. Ia o citeste integral
Baiazid, 17 ianuarie 2012
D-le Dan Manolochescu :dvs nu aveti altceva de comentat sau ati primit sarcini precise de la stapanii dvs din Bucuresti.Si daca acum nu demult s-a infiintat SMURD_ul si in Covasna,credeti ca este citeste integral
Cred in oameni, 17 ianuarie 2012
Manochescule, nu te-ai prins, ca protestele sunt contra lui Basescu? Ce tot o dai cotita?
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.