ACTUALITATE 28 iunie 2009

Sfatul liderilor din Covasna şi Harghita

de Covasna Media | 353 vizualizări
Reprezentanţii consiliilor judeţene din cele două judeţe au discutat despre dezvoltare, proiecte comune şi simbolistica zonei

O delegaţie din partea Consiliului Judeţean Harghita (CJ), în frunte cu preşedintele Borboly Csaba, a avut la sfârşitul săptămânii trecute o întâlnire cu CJ Covasna, ocazie cu care au fost dezbătute mai multe proiecte şi probleme comune din cele două judeţe, atât privind dezvoltarea, cât şi în materie de simbo listică şi promovare a identităţii acestei

Reprezentanţii consiliilor judeţene din cele două judeţe au discutat despre dezvoltare, proiecte comune şi simbolistica zonei

O delegaţie din partea Consiliului Judeţean Harghita (CJ), în frunte cu preşedintele Borboly Csaba, a avut la sfârşitul săptămânii trecute o întâlnire cu CJ Covasna, ocazie cu care au fost dezbătute mai multe proiecte şi probleme comune din cele două judeţe, atât privind dezvoltarea, cât şi în materie de simbo listică şi promovare a identităţii acestei zone.

Întâlnirea a avut loc la sediul CJ Covasna şi nu este pentru prima dată când liderii şi repre zentanţii celor două instituţii se întâlnesc pentru a pune la cale viitorul Secuimii. Preşedintele CJ Harghita, Borboly Csaba, a spus că s-au întâlnit specialişti din cadrul celor două consilii şi au dezbătut probleme care vizează în primul rând fondurile europene pe care vor să le solicite şi aducă în cele două judeţe, şi pentru care există proiecte în curs de realizare sau de a fi finanţate.

O parte importantă a discuţiilor a reprezentat-o şi simbolistica Ţinutului Secuiesc şi promovarea acestuia.

„Având în vedere că Ţinutul Secuiesc este şi un brand şi o posibilitate pe care vrem să o prezentăm, avem proiecte concrete care vizează acest teritoriu“, a spus Borboly.

El a amintit că în Harghita a fost demarat un program privind protecţia şi reconstrucţia porţilor secuieşti care pot fi o atracţie turistică, şi care se va extinde şi în Covasna. În plus, s-a mai vorbit şi despre tăbliţele informative pe care ar dori să le monteze la intrarea în judeţele din zonă şi la intrarea în oraşe sau un concurs pentru cea mai îngrijită localitate din Secuime.

„Avem şi un proiect pe care-l putem lărgi spre Covasna, „Casa modernă secuiască“, prin care am vrea să îi ajutăm pe oamenii care vor să construiască o locuinţă să vadă care ar fi tipologia ca să aibă o identitate secuiască dar totodată şi un confort. Totodată, vom avea un program comun privind săpăturile arheologice în cele 2 judeţe, prin care dorim să dezvoltăm turismul şi oamenii să-şi cunoască zona şi istoria“, a mai declarat Borboly. Alte discuţii au vizat marca produs secuiesc, o distincţie pe Secuime pentru acele persoane care au realizat ceva important sau au contribuit la dezvoltarea acestei zone, precum şi organizarea comună a unor acţiuni sportive, educative şi culturale.

Cele două consilii judeţene din Covasna şi Harghita vor avea o primă şedinţă comună în data de 2 august, în primele două zile ale acelei luni având loc şi Zilele Ţinutului Secuiesc.

Potrivit preşedintelui CJ Covasna, Tamas Sandor, şedinţa comună va avea loc în sala Gabor Aron a Bibliotecii Judeţene şi va cuprinde inclusiv o dare de seamă privind programele concrete depuse şi câştigate. De asemenea, pe 1 august va avea loc o întrunire culturală comună, în Harghita, cu ocazia comemorării Revoluţiei de la 1848.

Ana Sidon

Teme articol: Covasna Harghita CJ
Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.