ACTUALITATE 25 iunie 2019

Sfârșit de săptămână fără accidente grave

de Covasna Media | 607 vizualizări

A fost un weekend liniștit în județul Covasna, din punct de vedere al traficului rutier. Pe drumurile din județ au avut loc trei evenimente rutiere, toate soldate cu urmări ușoare.

Pe DJ 103E, conducătorul unei autoutilitare nu s-a asigurat corespunzător la punerea în mișcare de pe loc și a fost acroșat de un autoturism care circula regulamentar. O tânără de 21 de ani, pasageră în autoturism, a fost rănită ușor.

La Sfântu Gheorghe, polițiștii au fost sesizați, vineri, de către Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean, cu privire la faptul că la Camera de Gardă s-a prezentat o persoană care a afirmat că ar fi fost victima unui eveniment rutier.

Din verificările efectuate de polițiști s-a stabilit că, în ziua precedentă, bărbatul de 63 de ani, care se deplasa cu bicicleta pe strada Lunca Oltului, a fost lovit de un autoturism, ulterior conducătorul acestuia părăsind locul faptei. În urma invstigațiilor efectuate polițiștii l-au identificat pe șofer, un bărbat de 46 de ani din Micfalău.

Conducătorul auto este cercetat penal acum pentru vătămare corporală din culpă și părăsirea locului accidentului.

Ultimul eveniment a avut loc pe DJ 103B, între localitățile Ozun și Bicfalău, unde șoferul unui autoturism a pierdut controlul și s-a răsturnat în afara carosabilului, din cauza faptului că nu a fost atent la drum, dar cel mai probabil, și pe fondul lipsei de experiență, el neavând permis de conducere pentru nicio categorie. Cu el în mașină se mai aflau alte trei persoane, printre care și doi copii de 8, respectiv, 9 ani, iar după accident cei patru au părăsit locul faptei, fiind identificați ulterior, de polițiști, la domiciliu.

Din verificări a reieșit că cei trei pasageri au suferit leziuni ușoare în urma acestui eveniment. Polițiștii au întocmit un dosar de cercetare penală pentru vătămare corporală din culpă și părăsirea locului accidentului, dar și conducere fără permis.

* * *

Polițiștii covăsneni informează care sunt obligațiile conducătorilor auto implicați în accidente rutiere.

Conform art. 77 și 78 din O.U.G. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, conducătorul unui vehicul implicat într-un accident de circulaţie în urma căruia a rezultat moartea sau vătămarea integrităţii corporale ori a sănătăţii unei persoane este obligat să ia măsuri de anunţare imediată a poliţiei, să nu modifice sau să şteargă urmele accidentului şi să nu părăsească locul faptei.

Totodată, orice persoană care este implicată sau are cunoştinţă de producerea unui accident de circulaţie în urma căruia a rezultat moartea sau vătămarea integrităţii corporale ori a sănătăţii uneia sau a mai multor persoane, precum şi în situaţia în care în eveniment este implicat un vehicul care transportă mărfuri periculoase, este obligată să anunţe de îndată poliţia şi să apeleze numărul de urgenţă 112.

Este interzis oricărei persoane să schimbe poziţia vehiculului implicat într-un accident de circulaţie în urma căruia a rezultat moartea sau vătămarea integrităţii corporale ori a sănătăţii uneia sau a mai multor persoane, să modifice starea locului sau să şteargă urmele accidentului fără încuviinţarea poliţiei care cercetează accidentul.

Conducătorului de autovehicul, tractor agricol sau forestier ori tramvai, instructorului auto atestat care se află în procesul de instruire practică a unei persoane pentru obţinerea permisului de conducere, precum şi examinatorului autorităţii competente în timpul desfăşurării probelor practice ale examenului pentru obţinerea permisului de conducere sau pentru oricare dintre categoriile acestuia, implicaţi într-un accident de circulaţie, le este interzis consumul de alcool sau de substanţe psihoactive după producerea evenimentului şi până la testarea concentraţiei alcoolului în aerul expirat sau recoltarea probelor biologice.

FOARTE IMPORTANT!!! ANUNTATI POLITIA PRIN APELAREA SNUAU 112, CHIAR DACĂ :

- o persoană a fost atinsă, oricât de ușor, de un vehicul în mișcare;

- persoana lovită spune că se simte bine sau că nu a pățit nimic (ulterior starea acesteia se poate agrava);

- persoana lovită, pleacă de la locul evenimentului;

- persoana lovită refuză să primească îngrijiri medicale sau să fie transportată la spital;

-  șoferul crede sau știe că nu  a  încălcat  nicio  regulă  de  circulație si, aparent, nu există victime omenești.

 (Compartimentul Relații Publice, Agent principal de poliție Tolvaj-Marin Nicoleta)

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.