ACTUALITATE 4 februarie 2013

Sfântu Gheorghe, în aşteptare de noi locuinţe ANL

de Monica Vrânceanu | 325 vizualizări

Sfântu Gheorghe, în aşteptare de noi locuinţe ANLPrimăria municipiului Sfântu Gheorghe intenţionează să mai construiască locuinţe ANL, dacă Agenţia Naţională de Locuinţe va lansa un nou program în acest sens. Cu toate acestea, autorităţile locale ar dori condiţii noi pentru ANL şi mai exact descentralizarea acestor locuinţe, astfel încânt banii încasaţi din chirii să rămână la nivel local.

Primarul Antal Árpád a declarat că deşi municipalitatea a depus cereri la Agenţie pentru construirea de noi locuinţe, programul nu are deocamdată o nouă finanţare deci nu are pe ce să se lucreze. Potrivit primarului, la Sfântu Gheorghe mai există terenuri pe care s-ar putea ridica locuinţe ANL şi mai există şi cereri în acest sens din partea populaţiei.

Ceea ce ar dori însă autorităţile să fie diferit constă în descentralizarea ANL, care ar permite ca banii din chirii să poată fi folosiţi pentru construirea unor alte locuinţe, de exemplu. În plus, primarul Antal Árpád a afirmat recent că nici concepţia blocurilor ANL, care arată identic oriunde în ţară, nu îi este pe plac. Primarul şi-ar dori un alt concept, însă şi pentru punerea în discuţie a acestuia, precum şi a preţurilor acestor locuinţe – care sunt identice peste tot deşi puterea de cumpărare e diferită, este necesară descentralizarea.

„Îmi doresc descentralizarea ANL, dar asta nu înseamnă că nu vom insista pe cereri odată ce programul va primi finanţare şi va reporni. E nevoie de spaţiu locativ la Sfântu Gheorghe, oamenii depun cereri şi vom face tot ce vom putea să satisfacem cât mai multe solicitări”, a conchis Antal.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.