ACTUALITATE 3 martie 2010

Sfântu Gheorghe: Buget mai mic cu aproape 20% faţă de 2009

de Covasna Media | 701 vizualizări
Consiliul Local a aprobat ieri bugetul pentru acest an, cu 19 milioane de lei mai mic decât anul trecut 04mar2010-bugetConsiliul Local (CL) Sfântu Gheorghe a aprobat, ieri după-amiază, bugetul municipiului, iar criza îşi spune cuvântul şi în cazul acestuia, care în acest an este mai mic decât cel din 2009. Dacă Sfântu Gheorghe avea anul trecut un buget de 114 milioane de lei, noul buget a fost stabilit la 95 de milioane de lei, ceea ce duce la o reducere a bugetului de 19 milioane de lei. Direcţia Generală a Finanţelor Publice Covasna

Consiliul Local a aprobat ieri bugetul pentru acest an, cu 19 milioane de lei mai mic decât anul trecut

04mar2010-bugetConsiliul Local (CL) Sfântu Gheorghe a aprobat, ieri după-amiază, bugetul municipiului, iar criza îşi spune cuvântul şi în cazul acestuia, care în acest an este mai mic decât cel din 2009. Dacă Sfântu Gheorghe avea anul trecut un buget de 114 milioane de lei, noul buget a fost stabilit la 95 de milioane de lei, ceea ce duce la o reducere a bugetului de 19 milioane de lei.

Direcţia Generală a Finanţelor Publice Covasna a repartizat municipiului Sfântu Gheorghe 192.000 de lei din cote defalcate din impozitul pe venit pentru echilibrarea bugetelor locale, 224.000 de lei din sume defalcate din TVA şi 37.588.000 lei din TVA

pentru finanţarea cheltuielilor descentralizate, 37.974.000 lei fiind destinaţi cheltuielilor de învăţământ. Consiliul Judeţean a alocat municipiului 1.407.000 lei, sume din TVA şi impozitul pe venit.

4 milioane de lei pentru termoizolare

Pentru 2010, s-au prevăzut în bugetul local 4 milioane de lei pentru reabilitarea termică a clădirilor, un milion pentru finanţarea programelor de mediu şi diverse subvenţii - cum ar fi cele de încălzire a locuinţelor sau de sănătate, în valoare totală de peste un milion de lei.

Pentru funcţionarea Primăriei şi a Consiliului Local, aici fiind incluse salariile primarului, cele ale personalului, precum şi indemnizaţiile consilierilor ori cheltuieli cu bunuri şi servicii şi cheltuieli de capital, au fost prevăzute peste 6 milioane de lei. Pentru fondul de rezervă, s-a stabilit suma de 400.000 de lei, iar pentru dobânzile şi comisioanele bancare contractate de municipalitate, suma este de 805.000 lei. Aproape 1,6 milioane de lei se vor duce către cheltuielile Poliţiei Comunitare, la această sumă adăugându-se 241.500 lei, bani care vor fi direcţionaţi către finalizarea noului sediu al Poliţiei Comunitare.

Bugetul Teatrului Andrei Mureşanu a fost stabilit la 800.000 de lei, cel al Teatrului Tamasi Aron la 2,6 milioane de lei, iar cel al Casei de Cultură la 780.000 de lei. Contribuţia CL la programele Ansamblului de Dansuri Haromszek se va ridica la 790.000 de lei, iar pentru cheltuielile de personal de la Baza de înot, Baza sportivă Municipală, Baza de agrement de la Şugaş Băi şi Serviciul de gospodărire al Domeniului Public, au fost prevăzute 3 milioane de lei.

În buget au mai fost cuprinse cheltuieli pentru diverse acţiuni, printre care reabilitarea Parcului Central, refacerea monumentelor istorice, amenajarea statuilor, reabilitarea pârtiei de schi de la Şugaş Băi, amenajarea terenurilor de joacă, locuinţe, servicii şi dezvoltare publică, protecţia mediului, reabilitarea drumurilor, programe pentru tineret sau sprijinirea bisericilor.

Bugetul municipiului Sfântu Gheorghe a fost aprobat în unanimitate, de la şedinţă lipsind doar trei consilieri - Gazda Zoltan (PCM), Szentes Adam (UDMR) şi Ivan Niculae (PNL).

Monica Rizea

Teme articol: buget criza Consiliul Local
Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
oblio, 4 martie 2010
Va lua credit.Trebuie sa demonstreze cit de bun e primarul :)
pita-gora, 4 martie 2010
La buget mai mic-cheltuieli mai mici. Ar fi fost interesant de stiut pentru cetateni,ce masuri a luat CL pentru reducerea acestora. 1.- 2.- 3.-....
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.