ACTUALITATE 26 ianuarie 2022

Sfântu Gheorghe: autobuze din oră în oră spre Şugaş Băi în weekenduri

de Iulia Drăghici - Taraș | 1483 vizualizări

Ambele pârtii de schi sunt deschise pentru iubitorii sporturilor de iarnă

Datorită condițiilor meteorologice favorabile și a ninsorilor din ultimele zile, ambele pârtii de schi din Şugaş Băi sunt deschise. Experiența ne-a arătat că în weekend există un trafic crescut către stațiune, iar pentru a evita aglomerația, compania locală de transport public Multi-Trans va pune în circulație autobuze din oră în oră în weekenduri, în plus față de orarul obișnuit.

Numărul maxim de mașini care pot fi parcate simultan în Şugaş Băi este de 70, așa că, pentru a evita aglomerația din weekend, schiorii pot folosi autobuzele pentru a ajunge la pârtii în timpul programului. Acestea vor circula din oră în oră de la fosta barieră de acces spre staţiune, atât dus cât şi întors. Biletul de autobuz va costa 2,5 lei pe sens. Pârtiile sunt deschise sâmbătă și duminică între orele 9:00 și 21:00. 

Prima cursă pleacă la ora 9:00, iar pasagerii se pot urca în autobuz de la fosta barieră de acces spre staţiune. Autobuzul va urca spre Şugaş Băi în fiecare oră la fix şi va coborî la şi jumătate. Ultima cursă se va întoarce în oraș la ora 21:30.

Autovehiculele vor fi lăsate să urce în staţiune doar dacă există un loc liber, în rest mașinile putând să fie parcate lângă fosta barieră. Poliția Locală va acorda asistență pentru gestionarea corespunzătoare a parcării și a traficului în stațiune.

În acelaşi timp, cursele obișnuite de autobuz programate vor continua: de la stația de autobuz din Parcul Elisabeta până la Şugaş Băi la orele 10 și 16, și retur la orele 13 și 19.

Pasionații de sporturi de iarnă pot folosi pârtiile de luni până joi între orele 15 și 20, vineri între orele 15 și 21, iar în weekend între orele 9 și 21. Pe site-ul Sepsi ReKreativ puteți urmări în direct starea și utilizarea pârtiilor de schi prin intermediul camerelor web (click AICI).

Prețul unei urcări cu teleschiul este de 8 lei, iar pentru copiii sub 18 ani, persoanele de peste 60 de ani și persoanele cu dizabilități este de 6 lei. Biletele de sezon variază între 18 și 300 de lei, în funcție de numărul de urcări. Locuitorii din Sfântu Gheorghe care dețin un card Sepsi beneficiază de o reducere de 50%. 

Sursa: Primăria Sfântu Gheorghe. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.