ACTUALITATE 24 martie 2009

Serviciul de permise auto, completat cu poliţişti

de Covasna Media | 670 vizualizări

Personalul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculări Vehicule (SPCRPCIV) Covasna, descompletat în urma scandalului privind permisele auto false şi înmatriculările ilegale, va beneficia de aducerea a cinci poliţişti care-i vor asigura intrarea în programul normal.

Potrivit prefectului judeţului Covasna, Codrin Munteanu, împreună cu Inspectoratul Judeţean de Poliţie (IJP) Covasna s-a căzut de acord ca cinci poliţişti din cadrul acestuia să fie detaşaţi la Serviciul de permise auto. Poliţiştii vor fi trimişi iniţial la cursurile necesare pentru obţinerea atestatelor în domeniul examinării auto, urmând ca apoi să-şi desfăşoare activitatea pe teren, testându-i la proba de traseu pe cei dornici de a obţine un permis auto. Tot pentru a acoperi deficitul de personal de la SPCRPCIV, au mai fost detaşate alte două persoane, una din cadrul Prefecturii Braşov şi alta din cadrul Serviciului pentru Paşapoarte Covasna, acestea urmând să-şi desfăşoare activitatea la ghişeele de relaţii cu publicul.

În prezent, activitatea Serviciului de Permise se desfăşoară cu jumătate din personal, respectiv cinci persoane. Parchetul de pe lângă Tribunalul Covasna a dispus săptămâna trecută noi măsuri procedurale faţă de 5 persoane inculpate în dosarul permiselor, potrivit cărora acestea nu mai au voie să îşi exercite profesia sau activitatea în exercitarea căreia au săvârşit infracţiunile pentru care sunt cercetaţi. În dosarul permiselor din Covasna sunt cercetaţi 19 inculpaţi, dintre care 3 arestaţi preventiv. Curtea de Apel Braşov a decis săptămâna trecută ca cele 3 persoane reţinute - un instructor auto, un angajat al Serviciului de Permise şi un angajat al unei firmei de pază - să rămână în arest.

Monica Rizea

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.