ACTUALITATE 26 iulie 2013

Serviciu de îngrijire medicală la domiciliu pentru vârstnici, lansat la Boroşneu Mare

de Covasna Media | 108 vizualizări

IMG_6410_Borosnyo diakonia_fotoHenningJanos

Fundaţia Creştină Diakonia Sfântu Gheorghe, în colaborare cu Consiliul Local şi Primăria comunei Boroşneu Mare, a deschis miercuri o unitate în localitate, în clădirea cabinetului medical. Administraţia locală va asigura finanţarea acestui serviciu cu 1.500 de lei lunar, iar Consiliul Judeţean Covasna şi Ministerului Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale vor contribui împreună la susţinerea financiară a acestei activităţi cu aceeaşi sumă. La Boroşneu Mare, momentan, bolnavii vor fi îngrijiţi de un singur specialist, Czira Andrea Krisztina.

Festivitatea de inaugurare a serviciului de îngrijire medicală la domiciliu pentru vârstnici a avut loc în Biserica reformată din localitate şi a început cu un serviciu religios. Preotul Németh Zsolt a citit povestea leprosului, exemplificând astfel bogăţiile harului şi iubirea lui Dumnezeu faţă de cei nevoiaşi. În predica sa preotul a vorbit şi despre vindecarea unui erou de război, cu ajutorul profetului Elizeu şi a subliniat că membrii săraci şi căzuţi ai societăţii din zilele noastre au nevoie de un ajutor similar, iar persoanele care lucrează în cadrul Fundaţiei Creştine Diakonia îşi asumă această sarcină. Ei sunt cei care duc cuvântul iubirii în casele vârstnicilor şi ale celor nevoiaşi.

La festivitate a participat şi Ördög-Gyárfás Lajos, preşedintele curatoriului Fundaţiei Creştine Diakonia, care a exprimat mulţumiri tuturor sponsorilor fideli care susţin activitatea fundaţiei, deoarece în acest domeniu nu este suficientă competenţa profesională, atitudinea pozitivă şi entuziasmul, este nevoie şi de resurse financiare. El a menţionat ca un exemplu şi dispariţia familiilor mari, în care trăiesc împreună mai multe generaţii. Potrivit lui Ördög-Gyárfás Lajos, organizaţiile non-guvernamentale şi fundaţiile similare încearcă să completeze lipsa acestora.

Szőcs Levente, primarul comunei Boroşneu Mare, şi-a exprimat bucuria pentru lansarea serviciului, spunând că prin aceasta li s-a îndeplinit un vis mai vechi, totodată asigurând membrii fundaţiei de tot sprijinul său.

Consiliul Judeţean Covasna susţine activitatea fundaţiei de şase ani. Din partea instituţiei la eveniment a participat Nagy József, vicepreşedintele CJ, care a exprimat aprecierea faţă de cei care îşi aleg această profesie şi faţă de munca acestora. În opinia sa, funcţionarea organizaţiilor care oferă o alternativă la spitalizarea prelungită este foarte importantă.

Tóth Anna, directorul Serviciului de îngrijire medicală la domiciliu pentru vârstnici din cadrul Fundaţiei Creştine Diakonia, a vorbit despre cele trei domenii de activitate mai importante ale organizaţiei: îngrijirea de bază, îngrijirea medicală, respectiv asistenţa socială.

La sfârşitul festivităţii, conducătorul organizaţiei şi edilul comunei au semnat acordul de cooperare şi, după tăierea panglicii, unitatea a fost deschisă oficial.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.