ACTUALITATE 27 iulie 2016

Sepsi OSK aruncă 11 noi jucători în „arena“ Ligii a II-a

de Sever Ioan Miu | 1293 vizualizări

Conducerea clubului de fotbal Sepsi OSK a prezentat miercuri 11 fotbaliști pe care i-a legitimat pentru sezonul care va începe în curând, în liga a II-a. Totodată, oficialii clubului covăsnean au anunțat și jucătorii care au rămas din sezonul anterior. Nu se știe încă echipa cu care se va întâlni Sepsi OSK în prima etapă, dar conducerea a făcut publică o „presimțire“ în acest sens a patronului clubului, Diószegi László.

Chiș se întoarce la OSK

„La portari cred că am legitimat cei mai mulți jucători pe un post“, a spus managerul Sepsi OSK, Bokor János. Au venit Mutu Daniel de la FC Brașov și Fejér Béla, originar din județul nostru, care a jucat la ASA Târgu Mureș. „În ultima secundă a venit Niczuly Roland care a apărat (...) la Tărlungeni și U Cluj. Din motive financiare, U Cluj n-a putut plăti la zi datoriile și a devenit jucătorul nostru“, spune reprezentantul  clubului. Ca  jucători de câmp au venit Florin Dumbravă, fundaș stânga, care a jucat la Codlea, Bogdan Minciună și Marius Burlacu, mijlocași centrali, care au jucat amândoi la Unirea Tărlungeni, Daniel Ene, atacant, care a venit de la FC Brașov,  Țuțu Alexandru, mijlocaș (ex-SC Bacău), Plămadă Ionuț „un fel de mijlocaș mai mult atacant, extremă“ (ex-Rapid CFR Suceava). Totodată, la Sepsi OSK s-a întors fundașul dreapta Paul Chiș. Acesta a jucat în echipa covăsneană pe când Sepsi OSK promova în liga a III-a, fiind acum readus de la Unirea Jucu. Cel de-al 11-lea jucător nou, deja prezentat publicului, este Hadnagy Attila (ex-FC Botoșani).

Vechea gardă

Alți 11 jucători, în frunte cu antrenorul de portari, Adrian Rusandu, și-au prelungit colaborarea cu Sepsi OSK. Dintre fundași au rămas  Tankó Zsolt, Răzvan Damian, Mihai Armando, Andrei Țepeș, Vasilică Mihăeș și Ciprian Răduțoiu.  Răduțoiu a avut nevoie de mai multe luni de refacere după o accidentare la genunchi, dar acum poate juca din nou pentru Sepsi OSK. Dintre mijlocași, evoluează în continuare la Sepsi OSK Mitra Szilárd, Jakab Róbert şi Dragoș Huiban, acesta din urmă putând fi folosit și ca atacant. Potrivit antrenorului Valentin Suciu, Mitra Szilard este „un mijlocaş foarte muncitor“, iar Jakab Róbert, „un jucător mai tânăr dar în ultima perioadă a crescut foarte mult“. În opinia lui Suciu, Huiban este „alt jucător exponențial. A jucat (...) în Liga I, a reușit să promoveze cu Târgu Mureș din Liga a II-a în Liga I“. În  noul lot rămâne și atacantul Veress Zsombor, un „tânăr promițător, în  opinia lui Suciu. „Se poate să mai aducem unul sau maxim doi jucători”, a precizat patronul echipei. Un junior se află în continuare în antrenamente și s-ar putea alătura echipei. Atunci numai unul mai trebuie. Dar dacă juniorul dă randamentul care trebuie, atunci poate e lotul complet”.

Presimțirea lui Diószegi

ÎnDioszegi Laszlo ceea ce privește începutul campionatului Ligii a II-a „ceea ce este sigur este că nimic nu este sigur. Sunt foarte multe probleme la cluburi din orașe cu tradiție în fotbal, ca FC Brașov, Farul Constanța, FC Baia Mare. În momentul de față campionatul va începe pe 6 august, iar tragerea la sorți va fi pe 1 august“, a spus purtătorul de cuvânt al Sepsi OSK, Sánta Imre. Pe de altă parte, patronul Sepsi OSK, Diószegi László are o „presimțire“: prima etapă va fi jucată acasă, cu UTA Arad. În privința abonamentelor, conducerea Sepsi OSK nu cunoaște încă prețul acestora, care va depinde de numărul de meciuri disputate de echipă în liga a II-a. „Ceea ce este sigur este că vrem să oferim un cadou veteranilor care în deceniile care au trecut au apărat cu succes culorile roșu-alb“, a declarat Sánta.

Sepsi OSK caută noi sponsori

În ceea ce privește sponsorizarea, conducerea Sepsi OSK a reamintit susținerea Primăriei municipiului Sfântu Gheorghe și a Consiliului Județean. „Am încercat să căutăm sponsori care au afaceri în zona noastră, am și găsit, chiar astăzi am trimis un contract de sponsorizare la una dintre aceste firme, așteptăm să ne vină contractul semnat de ei. Am lucrat mult și lucrăm în continuare să avem acest fotbal în Sfântu Gheorghe, să-l readucem unde a fost cândva, în anii 70-80“, a declarat un reprezentant al clubului.

Noul lot, prezentat orașului pe 30 iulie

Sâmbătă, 30 iulie, de la ora 10, microbiștii vor putea vedea noul lot Sepsi OSK. „Vom avea o festivitate de prezentare a jucătorilor pentru ca și suporterii echipei noastre și opinia publică să-i cunoască pe toţi“, a declarat Sánta Imre. De la ora 11 echipa va întâlni, într-un amical, formația FK Miercurea Ciuc.

Alt meci va avea loc în cadrul Zilelor Sepsi OSK și Diószegi, sâmbătă, 6 august, de la ora 13. "O să joace brutarii mei contra șoferilor mei. Jucătorii Sepsi OSK măcar să vadă câteva fente că să aibă ce să „fure“ pentru etapa următoare“, a glumit patronul Diószegi László.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.