ACTUALITATE 24 ianuarie 2016

Senatorul Marius Obreja se va alătura protestelor fermierilor

de Iulia Drăghici - Taraș | 249 vizualizări

Parlamentarul cere Ministerului Agriculturii să ţină seama de problemele ridicate de aceștia

Senatorul Marius Obreja a fost prezent sâmbătă la întâlnirea fermierilor din zona Întorsurii Buzăului, organizată de Asociația Crescătorilor de Bovine din județul Covasna. Printr-un comunicat de presă, politicianul a anunţat că se va alătura protestelor şi demonstraţiilor stradale organizate de crescătorii de animale din zona de munte, dacă Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, condus de Achim Irimescu, nu va lua în considerare problemele ridicate de aceştia.

Cele mai importante probleme cu care se confruntă fermierii covăsneni, potrivit concluziilor din întrunirea de sâmbătă, unde au participat peste 300 de persoane, sunt: prețul mic al laptelui, greutatea înființării cooperativelor agricole prevăzute de Normele proaspete în agricultură, nerespectarea termenelor de plată a subvențiilor, dar și lipsa unui corp profesional de specialiști acreditați pentru consultanță în domeniul accesării fondurilor europene.

„În situaţia în care Ministerul Agriculturii va ţine cont de problemele ridicate, îi mulţumesc de pe acum domnului ministru Achim Irimescu, dacă nu, mă voi îndrepta împotriva lui cu o interpelare. Dacă interpelarea nu îşi va face efectul, iar Ministerul nu va considera că acestea sunt probleme reale de care trebuie să ţină cont, atunci mă voi afla alături de crescătorii de animale din zonele de munte în protestele şi demonstraţiile lor de stradă”, a declarat Marius Obreja.

Senatorul de Covasna a mai precizat: „Pe parcursul anilor am sprijinit activitatea Asociaţiei Crescătorilor de Bovine de fiecare dată când mi s-au semnalat probleme, încercând în limita mandatului pe care îl am să soluţionez sau să atrag atenţia ministerului de resort asupra acestora. S-au adunat deja trei interpelări pe care le-am adresat ministrului Agriculturii, toate acestea conţinând problematici ridicate de crescătorii de animale, de producătorii de carne sau de lapte şi de micii fermieri din zona de munte”.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
lili, 25 ianuarie 2016
Nemultumirile sunt de ani de zile, de ce nu ati facut nimic pana acum?! Vine anul electoral 2016 si aveti nevoie de voturile lor?! Rusine! De ani de zile, ardeti gazul de pomana in Parlament citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.