Semn că oricine este binevenit în orașul Întorsura Buzăului
Intrarea în orașul Întorsura Buzăului va fi marcată cu un semn special, diferit de cele clasice, din plastic. Poarta de intrare în localitate este construită din lemn, resursă importantă a zonei, și va fi iluminată cu alimentare prin panouri fotovoltaice. Construcția este încă în derulare, dar cel mai probabil se va finaliza până la sfârșitul anului.
Demersul de a evidenția intrarea în oraș cu un semn deosebit de cele întâlnite până acum vine și din dorința autorităților de a face un pas spre dezvoltarea turistică a zonei, ne-a spus primarul Raul Urdă.
„Vreau să marcăm într-un mod mai special intrările în oraș și am ales o căsuță care simbolizează că suntem zonă de munte. Nu este finalizată. Așteptăm acum din partea unei firme de specialitate, să ne facă o ofertă pentru partea din interior, care va fi cu geam. Acolo vom scrie „Bine ați venit în casa noastră!” și alte date de identificare, orașul Întorsura Buzăului, județul Covasna, stema primăriei. Va fi mai aproape ca simbol de zona Întorsurii, fiind o zonă montană, cu exploatare forestieră. Am zis să construim un totem original, nu să mergem spre cele clasice, cum au toate primăriile, ținând cont că zona Întorsurii trebuie să se dezvolte și pe partea turistică”, a declarat edilul.
Raul Urdă a precizat și că se așteaptă ca în următoarele două săptămâni să primească oferta de la firma de specialitate amintită și să se găsească soluții pentru a ilumina „căsuța” cu panouri fotovoltaice, fiindcă în zonă nu există curent.
Investiția va fi asigurată din bugetul local, însă deocamdată nu se cunoaște suma finală care va fi necesară acestui demers.
Cât despre planurile pentru vopsirea și recondiționarea obiectivului de la granița cu județul Brașov, care marchează intrarea în județul Covasna și implicit în oraș, primarul a spus că nu este în administrarea primăriei Întorsura Buzăului, ci este pe teritoriul UAT Teliu, în administrarea Companiei Naționale de Drumuri.
„Nu prea avem nici un drept să ne atingem de acel semn. Am încercat să vedem dacă se poate vopsi, dar este foarte ruginit. Are găuri foarte mari în el și nu mai ai ce vopsi. Am intenția să vorbesc cu cei de la Drumuri Naționale ori să îl reabiliteze, ori să îl desființeze de tot, ținând cont că oricum vom construi noi unde este limita UAT Întorsura”, a mai explicat Raul Urdă.
Sursa foto: Facebook/Raul Urdă