ACTUALITATE 7 august 2013

Şefii Finanţelor Publice Covasna vor fi demişi

de Monica Vrânceanu | 108 vizualizări

Măsură face parte din reorganizarea impusă de acordul cu FMI

Și Direcția Generală a Finanțelor Publice (DGFP) Covasna este afectată de reorganizarea impusă de acordul cu FMI, iar cel puțin teoretic unii funcționari de aici ar putea rămâne fără locuri de muncă. Cei nouă directori ai DGFP Covasna și alți șapte șefi de serviciu au primit preavizele de 30 de zile, inclusiv directorul general al instituției, Ambrus Attila. În plus, cele 32 de posturi vacante ale Direcției au fost desființate. Reorganizarea vine și cu o nouă denumire pentru instituție, care se va numi Administrația Finanțelor Publice Covasna.

Directorul Ambrus Attila ne-a declarat că în prezent Direcția are 318 angajați, însă este foarte posibil ca nu toți să se regăsească în noua schemă de personal, deoarece reorganizarea prevede un număr final de 276 de angajați. Asta înseamnă că există riscul ca unii să rămână fără locuri de muncă sau să ajungă la Administrația Regională a Finanțelor Publice de la Brașov.

„În șapte zile se va publica lista locurilor vacante, de care depinde ce anume se va întâmpla mai departe. Unii vor intra pe posturi, alții poate că vor da concurs, dacă vor avea contracandidați”, ne-a mai spus Ambrus, menționând că aceasta este și situația sa.

Potrivit lui Ambrus Attila, măsurile reorganizării au în vedere eficientizarea fiscalității, însă ceea ce se întâmplă acum nu arată că acesta va fi și rezultatul final. Guvernul a restructurat, printr-o hotărâre de guvern publicată în Monitorul Oficial la sfârşitul lunii iulie, sistemul finanţelor publice.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.