ACTUALITATE 21 iunie 2016

Şedinţa de constituire a Consiliului Judeţean şi a CLM Sfântu Gheorghe convocată miercuri de prefect

de Agerpres | 923 vizualizări

Prefectul judeţului Covasna, Sebastian Cucu, a convocat pentru miercuri şedinţa de constituire a noului Consiliu Judeţean, precum şi a Consiliului Local Municipal Sfântu Gheorghe, în cadrul căreia primarul Antal Arpad, care a câştigat un al treilea mandat pe lista UDMR, va depune jurământul de învestire.

În viitorul Consiliu Judeţean, UDMR va avea 20 de mandate din totalul de 31, cu unul mai mult decât în legislatura trecută, deţinând majoritate cu 57,7%. Celelalte mandate au fost adjudecate la recentele alegeri locale de către PNL, PSD, Partidul Popular al Maghiarilor din Transilvania (câte trei fiecare) şi Partidul Civic Maghiar (două mandate).

Actualul preşedinte al CJ Covasna, Tamas Sandor, care este şi liderul UDMR Covasna, va cere votul consilierilor pentru un nou mandat, iar, potrivit unor surse, pentru funcţiile de vicepreşedinţi vor fi propuşi Henning Laszlo şi Gruman Robert.

Prefectul Sebastian Cucu a declarat pentru AGERPRES că şedinţa de constituire a noului Consiliu Local Sfântu Gheorghe va avea loc miercuri după-amiază.

Primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, care a câştigat detaşat alegerile locale cu peste 73% din sufragiile electoratului, va lucra cu un consiliu local format din 15 consilieri UDMR şi şase PPMT, PNL şi PSD, câte doi de la fiecare partid.

Pentru funcţiile de viceprimari UDMR i-a nominalizat, încă din timpul campaniei electorale, pe profesoara Sztakics Eva şi directorul Societăţii de salubritate Tega din Sfântu Gheorghe, Toth Birtan Csaba.

 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.