ACTUALITATE 24 iunie 2013

Ședință cu scântei în Consiliul Local Târgu Secuiesc

de Székely Emőke | 80 vizualizări

Nu sunt bani pentru Parcul industrial

Consiliul Local Târgu Secuiesc nu a votat proiectul de hotărâre cu privire la accesarea unui credit necesar pentru partea de cofinanțare a unui Parc industrial în orașul breslelor. Consilierii din opoziție au spus că acest credit ar însemna un efort prea mare pentru oraș, nu doar pentru actuala conducere, ci și pentru cea care va urma pentru că suma de 4,8 milioane este prea mare.

„Creditul ar trebui luat pe o perioadă de 10 ani, asemenea sumă nu poate fi returnată în 3 ani. De asemenea, le reamintesc consilierilor PCM că terenul pe care ar urma să fie construit parcul a fost cumpărat de asemenea cu credit, și a costat 7,5 milioane de lei. Suma de 4,8 milioane de lei reprezintă doar partea de co-finanțare a Consiliului Local, pentru că Târgu Secuiesc a câștigat finanțare europeană pentru construirea Parcului pe vremea când primar a fost Rácz Károly. Așadar proiectul pornit de actuala opoziție este respins de inițiatori. Astfel nu va fi Parc industrial” – a declarat primarul Bokor Tibor.

Pentru a trece de Consiliul Local, proiectul de hotărâre avea nevoie de votul a 10 din cei 17 consilieri, iar cele 9 voturi din partea UDMR nu au fost de ajuns, astfel proiectul a picat.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.